Conferència Dolors Garcia i Cornellà

L’alumnat de 2n de la ESO del Miquel Biada estan llegint el llibre  “Serena” de Dolors Garcia i Cornellà. A molts estudiants els  ha interessat molt aquesta obra i el proper dijous 24 de gener l’autora oficiarà una conferència a l’institut de la que us informarem properament.

Per això us hem volgut introduir la història que explica el llibre, perquè així tingueu una idea del que tractarà el pròxim article.

Aquesta novel.la succeix a l’Edat Mitjana, concretament  l’any 1428. La protagonista del llibre, la Serena (segona filla d’una família molt pobre), viu a Barcelona amb la seva mare i la seva família que són sis dones més: la Blanca, l’Eulàlia, l’Agneta, la Simona, la Cecília i la Maria . Totes elles treballen soles fent tapins, treball del seu pare, que elles fan per poder pagar el rescat del seu pare, raptat pels pirates.

El dia de la Candelera, mentre són a l’església de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat de Barcelona, provocant moltes morts. A la Brígida Gotmar (la mare de la Serena i de les seves germanes) li cau una pedra al cap i mor i la noia queda sola amb les altres sis germanes, la més petita acabada de néixer.

La Gelvira la seva amiga, que treballa de  llevadora amb permisos especials (pel fet de ser dona) l’ajuda a ocupar-se de les seves germanes, li ensenya l’ofici de llevadora i l’ajuda  cada vegada que la noia pensa que no podrà tirar endavant la seva família. La Serena ha de fer front a moltes situacions complicades , però ella i la seva família a poc a poc, aconsegueixen tirar endavant .

 

Tags: ,

Comments are closed.