Unes eleccions per canviar la història.

Tan sols dos anys després de les eleccions que van donar la presidència de la Generalitat a Artur Mas, els catalans tornem a les urnes. Ho fem per a decidir el nostre futur: si volem Catalunya com a Estat propi o com a Comunitat Autònoma dins Espanya.

Els líders de tots els partits polítics subratllen la transcendència històrica d’aquestes eleccions i fan una crida a la participació, destacant la gran importància que tindran en el nostre futur.

Artur Mas, líder de CiU, en un dels seus mítings

Mas va afirmar que només convocaria referèndum per la independència si guanya amb majoria absoluta en les eleccions. Segons els sondejos, Convergència i Unió sortirà victoriosa, tot i haver fet les retallades més dures que s’han vist en qualsevol comunitat autònoma. Malgrat això, CiU no guanyaria amb majoria absoluta, el que suposa que no es convocaria el referèndum.

“President, aquí hi ha mig país. Un milió i mig als carrers de Barcelona, un altre milió ho està seguint per TV3 i un milió més per altres vies”. Aquest va ser el diagnòstic que va fer el conseller d’Interior, Felip Puig, a Artur Mas durant la tarda de la històrica Diada del 2012. Aquella manifestació popular, no promoguda per cap partit polític, representava la voluntat de tot un poble i va obligar Mas a donar el pas i reunir-se amb Rajoy dues vegades (una pública, el 20 de setembre, i una altra privada, uns quants dies abans) per parlar sobre el pacte fiscal.

Mas va fer de la seva necessitat una virtut. Feia un any que les enquestes eren desfavorables per a CiU, cosa que només quedava maquillada per la profunda crisi del Partit dels Socialistes de Catalunya. Les retallades començaven a passar factura entre les bases de CiU, que no aconseguia tapar el malestar social; sobretot el dels funcionaris, que veien com els reduïen els seus ingressos fins un 20% a causa de les retallades a totes les administracions.

L’habilitat de Convergència i Unió ha estat pujar-se al carro del soberanisme expressat en la Diada, fins al punt d’utilitzar la manifestació com argument principal per convocar les eleccions. Ara li toca al poble català decidir.

Share This:

Tags: , , ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.