“Un trozo invisible de este mundo” a Mataró

Sergio Peris-Mencheta és l’encarregat de dirigir aquesta producció que es va estrenar l’octubre de 2012 a Madrid i des de llavors ha recorregut alguns teatres de tot el país. Ara per fi arriba a Barcelona, després que Juan Diego Botto publiqués els monòlegs que formen l’obra d’un llibre anomenat ‘Invisibles’.

“Un trozo invisible de este mundo” està dirigida per Sergio Peris-Mencheta, arriba al teatre Monumental el 13 d’abril del 2014 i les entrades ja estan a la venta on-line per un preu de 21 euros.

Aquesta obra tracta amb ironia, humor i drama dos temes: l’exili i la immigració per tal de posar nom i cognoms a aquelles persones que sovint només coneixem a través de les xifres i estadístiques dels titulars de premsa.

Els personatges d’aquesta obra són: un agent de policia que creu que en aquest país no hi ningú més, un immigrant que crida des d’un locutori a la seva dona i, entre divertides confusions, diu com li van les coses i la duresa de la distància, d’una dona subsahariana que explica al seu fill com va viatjar a Europa i els obstacles que va trobar en el ‘primer món’. Un jove que relata la seva experiència enfront de la tortura a l’Argentina de la dictadura de la Junta militar dels 70, i per últim – però no menys important- un home que, carregat de sarcasme, filosofa sobre el que suposa estar lluny de casa i perdre-ho tot per un exili polític.

Aquests personatges estan basats i inspirats en persones i experiències reals, conegudes gràcies a la col·laboració de diverses organitzacions i ONG.

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.