Mataró: Ciu es divideix en el rebuig a la reforma de la llei de l’avortament.

La regidora de Família i dos regidors més voten en contra de la declaració institucional

La nova llei de l’avortament aprovada pel govern del PP consta dels següents punts:

-Només es podrà avortar per perill per a la salut de la dona o per violació.

-S’elimina el supòsit de malformació. Es podrà avortar en cas que “anomalies fetals incompatibles amb la vida” afectin psíquicament la dona.

-L’avortant queda despenalitzat per a la dona. Per als metges, es mantenen les penes actuals.

-L’avortament deixa de ser un dret de la dona com fins ara, que pot  interrompre’l fins a la setmana 14 de gestació.

-La llei obliga les menors a tenir el consentiment dels pares abans d’interrompre l’embaràs.

-Les clíniques que practiquin avortaments tindran prohibit anunciar-se.

La llei de l’avortament ha estat molt polèmica, per això la CUP i el PSC amb el suport d’ICV-EuiA i CiU van presentar una declaració institucional demanant el rebuig de la reforma de la llei d’avortament que la junta de portaveus va aprovar el passat dijous 6 de Febrer. Aquesta declaració es presentarà al ple de l’ajuntament demanant al govern espanyol que retiri aquesta reforma.

La polèmica, però, va arribar per part del partit de CiU quan a l’hora de fer les votacions per la reforma, que prèviament havien acordat que votarien tots els representats del grup: sí, tres membres de CiU van votar en contra de la declaració en el seu vot particular. A més del regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, i del regidor d’Administració Ciutadana, Ramon Reixach, el tercer vot contrari va ser el de la regidora de Famíila, Olga Ortiz.

La negativa dels tres membres de la CiU ha provocat fortes reaccions dels grups proposats de la declaració per les responsabilitats que té a la seva regidoria.”Ens resulta inconcebible la posició de la màxima responsable de les polítiques de gènere de l’Ajuntament de Mataró”, afirmen els socialistes en un comunicat en referència al vot contrari d’Ortiz. Per la seva banda, la CUP també lamenta el vot particular contrari de la regidora “atès que considerem que hauria d’estar al capdavant en la defensa d’un dret tan elemental com és el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat”.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.