Maquillatge per a teatre, cinema i televisió

MAQUILLATGE PER A TEATRE

A l’hora d’aplicar-ho s’ha de ser molt precís. El personatge ha de ser creïble i veraç. El maquillatge ha de concordar adeqüadament amb el període, l’escenari o l’estil de l’obra de teatre per ser coherent amb el guió o l’espectacle.

Abans d’ aplicar maquillatge
Es molt important coneix el tipus d’il · luminació que s’utilitzarà al teatre. El maquillatge ha de ser vist des de qualsevol distància per la qual cosa, els trets han de ser marcats de forma molt precisa.

Eines per aplicar maquillatge
Com els actors estan a l’escenari sota llums brillants i són observats des de lluny, l’elecció de les eines és una cosa molt important en l’aplicació de maquillatge. El maquillatge tendeix a ser més pigmentat i més pesat que el maquillatge de dia, és preferible l’ús de pinzells sintètics per a una neteja més fàcil, borla de velour per empolvorar i esponges. L’ús de pestanyes postisses també és una eina efectiva per donar èmfasi als ulls. Si fas servir pinzells sintètics protegiràs el pinzell i aquest tindrà més vida útil. Es millor tenir diferents mides de pinzells, un pinzell gran per al rubor, dos pinzells mitjans per l’ombra d’ulls, un pinzell per al contorn i un pinzell per als llavis.

Detalls Especials en el Maquillatge
Un personatge pot requerir que se’l faci més vell o més jove, amb cicatrius i talls, blaus o fins i tot sense cabell. Aquests efectes especials prenen temps i requereixen materials especials.

     

 

MAQUILLATGE PER A CINEMA I TELEVISIÓ

És un dels treballs de més responsabilitat i perfeccionista del maquillador professional .
S’han de tenir en compte una sèrie de característiques.
És un maquillatge molt perfeccionista en el qual el més important és la naturalitat, a causa de la gran definició que ofereix la gran pantalla de cinema.
En el maquillatge de cinema es cuida cada detall, arribant a la perfecció. Moltes vegades quan maquillen els actors, ja siguin homes o dones han de crear l’efecte que no van maquillats. Per aconseguir aquest efecte s’usen algunes tècniques específiques igual que productes.

La millor base per a un maquillatge
Per poder aconseguir un aspecte unificat de la pell amb textura natural i que alhora no apareguin brillantors a causa dels focus davant de les càmeres se solen usar bases de textura siliconada , que ofereixen un aspecte natural i amb més durada .

Abans de matisar per donar un aspecte saludable i que no es vegi una pell de textura emoolsada , una bona solució són els colorets de textura en crema o líquids .

Per matisa de forma subtil , s’usarà una lleugera però uniforme capa de pols translúcid . Si es desitja donar un to més bronzejat , això s’usa molt en maquillatge d’home , podem enfosquir amb una pols bronzejador, és molt important que no tingui brillantor, perquè aquest es veu a través de la càmera i no resulta gens natural . En el cas dels retocs és aconsellable matisar amb una pols translúcida i compacte , translúcida perquè el color no canviï a mesura que van retocant i compacte perquè així evitem el risc de tacar l’estilisme als actors .

Una tècnica per donar color als llavis sense que resultin molt maquillats , que també la fan servir en nens , és barrejar una labial to carmí suau amb bàlsam de llavis hidratant i aplicar lleugerament per donar bon color .
Les celles , sobretot en dones , les perfilan amb un producte preferiblement en pols per aconseguir un aspecte més natural , en el cas d’utilitzar un producte en crema o llapis , aquest es difuminarà amb el espiral de celles , integrant- amb els cabells de les celles .
Les pestanyes es maquillaran amb màscara de pestanyes , retirant l’excés i possibles ” pegotitos ” de màscara amb un espiral de celles o pestanyes, fent que les pestanyes quedin naturals . En el cas dels homes o nens la màscara de pestanyes la podem substituir per una màscara de pestanyes transparent .

   

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.