Mostra de Teatre Juvenil de Mataró 2014 al Monumental

El teatre Monumental té, al llarg de l’any, una programació d’espectacles dirigits a tota mena de públic :teatre, dansa i d’altres. El teatre també es lloga a entitats i col·lectius per a què duguin a terme les seves actuacions.

“Para los que no vivimos en Barcelona ciudad, ver teatro supone casi siempre tener que desplazarse hasta la capital. Digo casi, porque hay excepciones como el monumental de Mataró.” Ens va dir una persona aficionada al teatre.

teatre_monumental

Vam parlar amb una de les professores de l’institut, Imma Llorens, ja que, des de fa 11 anys és la professora de la optativa de teatre a segon d’ESO.

Ella ens ha explicat que amb els alumnes, preparen una obra de teatre que presenten a la Mostra de Teatre Juvenil de Mataró. Aquesta obra es va estrenar al Teatre Monumetal i és una activitat que duen a terme de manera conjunta tots els instituts de Mataró en col·laboració amb el departament de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. L’obra que van presentar en aquesta edició de la Mostra era “El passar és un pròleg”, d’Elena Tornero, escrita expressament per als alumnes de l’institut Miquel Biada. L’Elena va escriure una obra per a cada institut, a partir de les propostes que li van fer els mateixos alumnes. Els alumnes representaven un resum de l’obra Hamlet, de William Shakespeare, en un format divertit. Va ser distret i sobretot “diferent”.

L’Imma ens ha explicat que el divendres 9 de maig van fer dues sessions. Al matí van assistir-hi els alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’institut, els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Damià Campeny i els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Puig i Cadafalch. A la tarda van actuar els alumnes de tots els instituts, i el teatre era ple de pares, mares, germans i amics dels actors, així com també públic de Mataró que assisteix cada any a la Mostra.

Van tenir poc temps per preparar l’obra, i anàven molt justos de temps. Van començar a assajar el mes de març i els alumnes només tenen classe dues hores a la setmana.
A l’hora d’actuar, al matí, la pressió de tenir els seus companys de classe entre el públic, va fer que es posessin molt nerviosos i anessin molt ràpids. Llavors el text no es va entendre tan bé com caldria esperar. A la tarda el públic era més tranquil, més familiar, i va anar molt bé.

Aquesta obra no es tornarà a representar, però tal com ha dit l’Imma, el text els pot servir per practicar amb els alumnes d’altres cursos.


20140204_093751

20140204_093641-SMILE

20140204_093712

 

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.