Entrevista a Sergi Novo, professor del cicle de Manteniment de Vaixells

Hem fet una entrevista al  professor Sergi Novo on  parla  del cicle de   manteniment de vaixells i instal·lacions portuàries.

a) De que tracta aquest cicle?

Ensenyem a fer el manteniment d’ embarcacions, tant de  mar  com de  riu. També tractem una mica del que són les instal·laccions portuàries.

b) Quines sortides o feines té?

Totes les sortides o feines que estiguin relacionades amb els vaixells, motors… en definitiva és toca de tot una mica relacionat amb els vaixells i tot el que comporten.

Ara la náutica s’ esta recuperant d’ una forta crisi però , poc a poc, va pujant i les empreses relacionades amb la nàutica no em paren de trucar perquè els proporcioni  alumnes per treballar en l’ofici, ja que ara hi ha molta oferta laboral.

c) Quines  matèries són més importants?

Totes les matèries que s’ imparteixen en aquest cicle són importants, cada una d’ elles té la seva importància.

d) De quina franja d’ edat s’ apunten els alumnes? Quina demanda hi ha per part dels alumnes?

Hem arribat a tenir des dels 17 anys fins als 36 anys, aquestes són les edats mínimes i màximes que hem pogut tindre.

DSC_8490

La demanda  es resumeix  en que mai s’han quedat plaçes buides, sempre hem omplert  totes les plaçes; això vol dir que tenim bastanta demanda.

e) Com es puntua o es valora aquest tipus de cicle?

Es valora o puntua exactament com tots els altres cicles, evidenment, amb l’ assistència, que és obligatoria, llavors amb práctiques, sobretot al primer any ja que el 90% de les classes són als tallers.

f) De quants anys és aquest cicle?

En principi, són dos anys, però aquest nou any, que entra, és fara DUAL, llavors els alumnes que fassin DUAL farien tres anys en compte de dos, ja que l’ últim any, es fan pràctiques amb les empreses relacionades amb la náutica.DSC_8485

g) T’agrada ser professor d’aquest cicle?

Sí;  sí m’ agrada ser professor d’ aquest cicle, ja que m’ encanta la nàutica i tot el què es relaciona amb els vaixells.

h) Que et sembla la nova modificació de les platges de Mataró?

La nova modificació de les platges de Mataró, em sembla que està bé la inversió, però que embarquin o vinguin iots. Seria  molt complicat que vinguessin creuers, perquè els creuers a la comunitat autònoma de Catalunya ténen  com a terminal Barcelona i València.

 

DSC_8492

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.