Crítica de la pel·lícula “La quinta ola”

La_quinta_ola-881319519-largeBasada en el llibre del nord-americà Rick Yancey, La quinta ola  és una pel·lícula de ciència ficció que està actualment en cartellera als principals cinemes. Es va estrenar el passat 22 de gener i està protagonitzada per la jove però coneguda Chloë Grace Moretz, protagonista de pel·lícules com Si decido quedarme o Kick-Ass.

Sinopsi

La població de la Terra és pràcticament exterminada per uns éssers extraterrestres, que desenvolupen la seva feina en quatre onades successives. A la primera, deixen tot el planeta sense electricitat i comunicació; a la segona, tsunamis enormes destrueixen les principals ciutats; a la tercera, una plaga arrasa el planeta; i, a l’última, assassins acaben amb els pocs humans restants. La Cassie Sullivan (Moretz) és una d’ells.

La noia de 16 anys està totalment sola al món i el seu únic objectiu és trobar al seu germà, en Sam, al qui va prometre no deixar mai. De camí al camp militar on ella creu que pot estar, es troba amb un noi misteriós, l’Evan Walker (Alex Roe), que l’ajudarà en la seva missió. Alhora,  en Sam, de només 5 anys, intenta sobreviure a la cruel i difícil formació militar imposada als nens vius que queden a la Terra, entre els que també està en Ben Parish (Nick Robinson), antic company de la Cassie.

the-5th-wave-still-02-1

L’Evan (Alex Roe) i la Cassie (Chloë Grace Moretz)

Crítica

Molts ja la defineixen com la nova saga adolescent, buscant l’èxit de pel·lícules com Els jocs de la fam o Divergent. I això és cert si tenim en comte el contingut romàntic i el ja típic triangle amorós, tot al voltant d’un món post-apocalíptic que tant atrau a aquest públic. Aquest cop, però, un dels components del triangle amorós és un extraterrestre i l’altre és l’amor platònic de la Cassie. La llàstima és que no veiem aquest conflicte ben desenvolupat a la pel·lícula, tot i que esperem que es faci més interessant a les properes entregues, si els fans aconsegueixen que es
produeixin.

En quant a l’adaptació de la novel·la, podríem dir que és gairebé totalment fidel al llibre, excepte en alguns petits detalls que no fan que perdi l’essència de l’autor. Amb bons efectes especials i una banda sonora adequada, la pel·lícula és tècnicament bona. Molts són els que es queixen de que el fil argumentatiu és massa predictible però és una pel·lícula  entretinguda i interessant. També cal destacar el talent de Moretz, la protagonista, ajudada pels seus  joves companys de repartiment.

Podeu veure el tràiler de La Quinta Ola al següent enllaç.

 

Share This:

Tags:

Comments are closed.