LA PSICOPATIA

Quan ens imaginem  un psicòpata, ens ve a la ment la figura d’un assassí, d’un violador o d’algú boig. Així doncs imagina’t que no tens consiència, en absolut, cap sentiment de culpa o remordiment, que no t’importen les teves actuacions i no tens cap preocupació pel benestar del teu voltant, amics, família…

Doncs bé la psicopatia és un trastorn de la personalitat que fa que  LaPsicopatia_Ciencia_151934546_thinkstock_istocksubjecte que el pateix sigui algú molt egoista, manipulador, impulsiu, i sobretot no es sent culpable de les males accions que fa. Això el sol fer un individu molt perillós per a la societat ja que si no sent remordiments vol dir que és capaç de fer mal a tercers.

D’altra banda quan parlem de la psicopatia no només ens limitem a individus anònims que podrien passar desapercebuts sinó també a grans empresaris, polítics, advocats, militars… Hi ha molts polítics psicòpates, però realment això no ho veiem perquè ens pensem ells no ho podrien ser… però perquè no?Un polític que aprova lleis que fan mal o fins i tot acaben amb la vida d’altres és un psicopata.Hitler n’és un bon exemple. Va destinar tots els seus recursos per acabar amb els jueus i tots els individus coniderats una amenaça per a la raça ària.

                                                              Com reconèixer a un psicòpata?

A primera vista, sol ser persona encantadora i simpàtica però realment és polifacètica. Fan qualsevol cosa per tal d’aconseguir els seus objectius. També utlitzen la manipulació i la mentida com a mitjà per aconseguir el que volen.

D’altra banda fan servir les persones com a objectes per a les seves finalitats. como-reconocer-psicopata_560x280 Tendeixen a cometre delictes en la joventut, ja que cauen molt fàcilment a les accions criminals. Pel que fa a les relacions afectives, es mostren neutrals cap els familiars i els amics i les relacions amoroses solen ser de curta durada.

En conclusió no ens hem de fiar de qualsevol persona que coneixem, ja que no tothom és el que sembla. Deixar-nos enganyar per les aperençes ens pot ser molt perillós.

 

                     

 

Share This:

Comments are closed.