ILLES MEDES

NENESEls alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Miquel Biada, van anar d’excursió a les Illes Medes, el dia 18 de març. Les illes Medes, són un arxipèlag de 21,5 kilòmetres quadrats, que es troba a la Costa Brava, a poc més d’un quilòmetre del litoral de l’Estartit.

Els estudiants es van trobar a la porta principal de l’institut a les 07:45 i allà juntament amb els professors de ciències van sortir de Mataró amb un autobús. Van arribar a l’Estartit a les 10:00 hores, on van esmorzar davant el mar.

Tot seguit, una monitora especialitzada, els  va explicar l’estructura d’un ecosistema aquàtic, que és el que estaven estudiant en l’assignatura de ciències naturals. Entre d’altres coses, van parlar del que estava prohibit fer en un espai natural, com ara tirar brosses, no respectar el medi aNAUTIULIUSmbient, etc.

Una de les altres dinàmiques que van realitzar, va ser fer una ruta pel lloc, on van poder veure els aiguamolls i observar la diversitat de vegetació i d’animals de l’entorn que presenten les Illes Medes. D’aquesta forma, els alumnes van poder anar anotant tot alló que els  semblava important per fer el posterior treball que està relacionat amb aquesta sortida. A l’hora del migdia van dinar en grups.

SortidaSolUn cop van acabar de dinar, van fer activitats grupals, una d’elles va ser pujar a un Nautilius, que  és un vaixell que té una planta submarina transparent on van poder observar els diferents tipus de peixos que es troben en el mar. La mar estava molt moguda però tot i així els  va impressionar molt l’experiència.

Aquesta activitat va ser valorada molt positivament, pels alumnes de 2 d’ESO, tots van afirmar que voldrien repetir-la en un futur.

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.