Els àlbums més esperats de 2017

Un 2017 musical

Ja ha passat un mes des de que 2017 va començar, i sembla que serà un any d’allò més prometedor.

2016 ens ha deixat un mal sabor de boca (en molts aspectes). L’abandonem amb un rastre de discos fluixos de grups importants, com els Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers o Radiohead, entre d’altres. Diguem-ne que podria haver estat un any molt millor.

Per sort, se’ns presenten nombrosos àlbums esperats (a més d’especulacions) pels fans dels respectius grups i, que a més, tenen molt bona pinta.

Gorillaz i la seva aparició a 2017

Gorillaz i la seva aparició a 2017

Comencem amb un dels més esperats: Gorillaz.  Després de cinc anys de silenci, Gorillaz reneix d’entre la pols amb un nou àlbum que sembla inquietar a tot fan. El nom d’aquest encara és totalment desconegut, i això que estava previst per a 2016, però es dedueix que serà publicat aquest any. El responsable de donar vida als membres virtuals de la banda,

Jamie Hewlett, ja va suscitar impaciència davant dels fans, amb un comentari a la premsa:     “Special, really fucking special

 

 

 

I see you, The XX

I see you, The XX

 

 

Seguim amb un altre dels discos més esperats dels The XX. 

I see you és el primer disc desitjat que ja s’ha llençat en el 2017. Afortunadament, ha complert amb les expectatives dels seus seguidors i seguidores. És només el tercer disc que treuen i ja són famosos pel món del indie-pop/electronic-pop, i la veritat és que són un grup bastant complert dintre del seu tancat estil.

 

 

Amputation, The Jesus & Mary Chain

Amputation, The Jesus & Mary Chain

 

 

 

Sorprenentment, The Jesus & Mary Chain treu un nou àlbum després de 18 anys en complet silenci.

Amb el títol de Damage and Joy els germans Jim i William Reid tornen amb el noise-rock després de molt de temps i una dura caiguda als 90’, publiquen aquest àlbum amb l’avenç del tema Amputation. No queden gaires fans del grup, però han renascut ments inquietes per l’estil (noise-rock) i el disc és esperat.

 

 

Taylor Swift a 2017

Taylor Swift a 2017

 

 

Continuem amb un estil més popular, estic parlant de Taylor Swift. El nom i la data de llançament del suposat nou disc són totalment desconeguts. El cas d’aquesta artista i la seva actuació més recent a la SuperBowl ha deixat a tots els fans plens d’intriga. Taylor va cantar el seu últim hit, del que s’espera sigui el seu nou àlbum, però, va comentar que segurament aquell seria l’últim concert que faria al 2017. Sembla que s’’acomiada de l’any a ple Febrer.

 

 

 

Flying Microtonal Banana, King Gizzard and The Lizard Wizard

Flying Microtonal Banana, King Gizzard and The Lizard Wizard

 

 

 

Els psicodèlics King Gizzard and The Lizard Wizard tornen després de Nonagon Infinity al 2016. L’èxit que va tenir el disc els ha portat a motivar-se molt i els australians s’han decidit a gravar no un, sinó cinc àlbums durant aquest 2017. El primer ja té nom i ha estat batejat com a Flying Microtonal Banana.

 

 

 

Lo niego todo, Joaquín Sabina

Lo niego todo, Joaquín Sabina

 

 

 

 

Després d’uns anys, Joaquín Sabina torna al març amb un nou àlbum titulat Lo niego todo. Un clàssic músic espanyol, a més de molt estimat per tot el país, s’anima amb l’artista Leiva per compondre aquest nou disc que tots esperem amb impaciència.

U2 al 2017

U2 al 2017

 

 

 

 

 

Sembla que U2 també es llença a l’espectacle, tot i que de forma no gaire sorprenent. No ens porta res de nou, sembla que serà un disc més per a la seva col·lecció i no inspira moltes ganes d’escoltar-lo al moment del llançament.

El disc, Songs of Innocence, és una continuació de l’anterior disc Songs of Experience,  i sortirà junt amb la gira que, com sempre, presenten de forma espectacular.

 

 

Últimes fotos de SOAD

Últimes fotos de SOAD

 

 

I, per acabar, System Of A Down anuncia un nou àlbum per aquest 2017, que estrenaran al Download festival a Madrid aquest any.

Feia quasi dotze anys que SOAD no llençava un nou disc, però després de molta espera, els fan per fi hem tingut les bones notícies.

El bateria del grup John Dolmayan respon a una entrevista a la revista Kerrang! on confirma l’arribada dels nous 15 temes:

“Vull que tothom estigui a bord i es senti bé sobre la notícia, això és el que estem tractant d’aconseguir en aquest moment. Hi ha una tremenda quantitat de pressió sobre nosaltres, ja què han passat 11 anys– al menys 12 en el moment en el que surti l’àlbum. La nostra habilitat de tocar és millor que mai havia sigut i estem probant coses noves. No estem tractant de fer ‘Toxicity’ Part II, només perquè va ser de lluny el nostre millor àlbum. Això ha de ser contingut per a una nova generació de fans de SOAD, així tothom veurà que no estem descansant a casa nostra.”

 

De tot això en podem treure una bona conclusió: 2017 és un any molt pròsper, ens esperen bones vibracions i molts discos  ja siguin de grups que fa anys que no mostren senyals de vida, com grups que treuen cinc discos  l’any. Esperem amb impaciència tots aquests artistes!

 

Andrea Rodríguez

Tags:

Comments are closed.