Els de 1r fan un taller de vitrofusió

Els dies 2, 6 i 9 de febrer els alumnes de 1r d’ESO van anar a la Casa del Vidre on van posar en pràctica la Vitrofusió. La sortida al Taller del Vidre es va fer a la Casa de Vidre (can Fusteret) pertanyent al municipi de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). Abans d’anar a la Casa del Vidre, cada alumne va crear un disseny propi en paper a l’aula de Visual i Plàstica. Un cop allà agafaven aquest esbós i el copiaven en un platet de vidre.

Amb aquest estri perfilaven el contorn de cada disseny.

L’objectiu d’aquesta excursió és el de conèixer una tècnica molt concreta del treball amb el vidre, la Vitrofusió, que consisteix en dibuixar sobre vidre amb un bolígraf perfilant; després, s’ha de pintar amb una pintura especial que està fet amb troços de vidre de colors, és a dir vidre amb pigments, seguidament, escampar aquesta amb un escuradents.

 

Com s’escampa la pintura per tota una zona mitjançant un escuradent

Activitat lúdica.

Música amb ampolles de vidre.

Durant aquesta excursió no només van perfilar i pintar un platet de vidre sino que també van realitzar activitats lúdiques com ara fer música amb ampolles de vidre o practicar diferents jocs. Una altra cosa que van fer va ser un petit aprenentatge sobre el reciclatge i el procés de la transformació del vidre.

Procés de transformació del vidre

Tags:

Comments are closed.