Crítica a “Una mente maravillosa”

“Una mente maravillosa” és la biografia del matemàtic John F. N. Obsesionat en  la búsqueda d’una idea matemàtica original.

El brillant estudiant John Forbes Nash (Russer Crowe) arriba a Princeton al 1947 per realitzar estudis de postgrau. És un noi extrany i solitari, al que només comprén el seu company d’habitació (Paul Bettany).  Per fi, Nash realitza un esbós d’una revolucionaria teoría i aconsegueix una plaça de professor al MIT. Alicia Lardé (Jennifer Connelly), una de les seves alumnes, el deixa fascinat quan li ensenya que les lleis de l’amor estàn per sobre de les matemàtiques. Gràcies a la seva prodigiosa habilitat per a desxifrar còdigs es reclutat per Parcher William (Ed Harris), del departament de Defensa, per ajudar als Estats Units a la Guerra Freda contra la Unió Soviètica.

 

John Nash “Una mente maravillosa”

Des del punt de vista més subjectiu, aquesta pel·lícula és un anàlisi moral sobre les persones superdotades. Per una banda, et mostra el punt de vista positiu, les capacitats d’aquest tipus d’intel·ligència, que solen ser purament racionals. T’ensenya las avantatges a l’hora de realitzar treballs que no necessitin la capacitat de relacionar-se.

Per altre banda, mostra la crua realitat dels efectes secundaris de l’alta capacitat intel·lectual. Principalment, afecta negativament a l’Intel.ligència emocional, anul·la la capacitat de relacionar-se amb normalitat, tenir amistats, o simplement un conversa quotidiana. A més a més, una persona superdotada pot patir trastorns psicològics greus, com és el cas d’en John Nash, amb l’esquizofrènia.

Aquests dos punts de vista dels superdotats et fan reflexionar que, és tant perjudicial tenir una capacitat intel·lectual per sobre com per sota de la mitja. Però, com estàn menys considerats o recolzats els d’alta capacitat, en la meva opinió, s’hauria de donar més visió i importància a aquestes persones.

La valoració per part dels alumnes de la classe de psicologia que van visualitzar la pel·lícula ha estat:

En conclusió, en les respostes d’aquestes preguntes, podem veure que la gran majoria d’alumnes van entendre el concepte i la lliçó de la pel·lícula i que, a més,  els  va agradar molt i la recomanen.

 

Tags: ,

Comments are closed.