L’autobús de la Transfòbia

“Impresentable”, “Un atemptat contra els menors transexuals” i “Fomenten l’odi i la transfòbia”. Aquestes van ser, entre moltes altres, les declaracions de repulsa que al llarg d’aquest dimarts s’han succeït contra l’autobús de “Hazte Oír”. 
Tot va començar quan l’Associació de Famílies de Menors Transexuals Chrysallis va llançar el passat mes de gener la campanya “Hi ha nenes amb penis i nens amb vulva” per conscienciar a la societat sobre la transexualitat infantil. La plataforma “Hazte Oír” va iniciar llavors una recollida de firmes per a la seva retirada que no va aconseguir el seu objectiu, però no va ser la seva última jugada: aquest 27 de febrer han posat en circulació per Madrid un autobús amb el missatge “els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t’enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho “.
El bus, que ha provocat la indignació de molts ciutadans, estarà circulant per la capital durant aquesta setmana. “Recorre la ciutat de Madrid però no té previstes parades fixes en llocs determinats”, expliquen des del departament de premsa de “Hazte Oír” a Verne.

Institucions, partits, sindicats i organitzacions civils han manifestat aquest dimarts el seu rebuig a l’autobús contra els transsexuals que el grup ultracatòlic “Hazte Oír” ha llençat perquè recorri Espanya i que va iniciar dilluns la seva ruta a Madrid. “És una campanya d’odi basada en la intolerància”, ha denunciat Ángeles Álvarez, portaveu d’Igualtat del PSOE, que ha demanat a la Fiscalia que ho prohibeixi. Catalunya i Madrid també han sol·licitat al Ministeri Públic que intervingui. I el Govern de Carmena ha ordenat que l’autobús quedi immobilitzat la tarda del 28 de febrer.

 

 

Com he esmentat, aquest missatge és discriminatori i fomenta l’odi i la desigualtat, cosa que no pot ser permesa pels mateixos Drets Humans. Per poder compendre i profunditzar més sobre la transexualitat, he tingut el plaer d’entrevistar a dos nois transexuals.
En primer lloc, vaig entrevistar al Mario, un jove transexual que cursa 4t d’ESO i que lluita dia dia per aconseguir la igualtat, em va respondre així:

1)Pateixes discriminació, insults o ofenses per el que ets? Ja no tants com fa un any.

2)Per quins medis acostumes a rebre aquestes ofenses? Per la red social i escola.

3)Perquè creus que a dia d’avui encara es discrimina la transexualitat? Perquè la gent no es prou madura per acceptar aquest tipus de coses i no tampoc soón prou madurs per viure en aquest segle.

4)Creus que cada cop la gent té la ment més “oberta” o “tolerant”? Més oberta.

5)Creus que el missatge d’aquest autobus ha perjudicat? O al contrari, creus que s’ha demostrat la quantitat de gent que defensa la igualtat? D’aquesta manera la gent cada cop ens ajuda més.

6)Que en penses de “Hazte Oír” i d’aquests tipus de missatges? Que no té cap sentit, perquè el que importa és la persona, és a dir, importa més els pensaments d’aquesta gent, d’aquesta manera es el que mostra el que pot arribar a sentir-se per ser feliç.

 

Després, el Xavi Marruenda, un jove molt actiu en el col·lectiu LGTBI, defensor i lluitador per la igualtat a través de les seves reds socials i el seu canal de youtube, va gravar un video explicant el cas de “Hazte Oír” i responent a les preguntes:

 

Tags:

Comments are closed.