Dolors Garcia i Cornellà, autora de SERENA, a l’institut

l’autora a la sala de conferències

L’escriptora Dolors Garcia i Cornellà va donar una conferència a l’alumnat de 2n de la ESO  el dia 24 de gener. Els alumnes  havien estat llegint el seu llibre Serena i tenien molt d’interés per conèixer l’autora.

La Dolors va explicar que per crear l’obra i el personatge de Serena es va inspirar en una de les difuntes del terratrèmol deBarcelona l’any 1428 . Es tractava d’una dona embarassada la qual ella va veure en les esqueles dels morts i llavors va decidir donar-li vida i fer-la la mare de la protagonista.

Els i les alumnes van estar molt atents

A més a més, a l’escriptora li agrada molt cuinar i ha escrit diferents llibres d’aquest tema. Per això, a l’ hora de presentar el que acabaria sent el context social de la casa i la convivència va requerir d’un historiador que l’ajudès a fer d’aquests menjars de l’Edat Mitjana àpats realistes  i concrets.

Una dada curiosa que  va esmentar va ser que com que en aquella época es menjava molt de peix a Barcelona ella va documentar-se i va descriure un dels peixos que eran comuns en aquella zona; però quan li va ensenyar a l’historiador ell li va corregir dient que era un dels peixos que només es podia permetre la gent rica d’aquella época i que l’havia de canviar.

Ja deixant de banda la història del llibre, els alumnes també li van fer preguntes més personals sobre com havia començat a escriure i quina era la seva primera obra. Finalment, una de les alumnes li va preguntar si tenia alguna obra en curs i l’escriptora va anunciar que sí i que properament ja estaria a la venda. Així que si ets fan de la Dolors Garcia i Cornellà aviat podràs obtenir la seva nova obra, tot i que el nom encara no l’ha desenmascarat.

 

Tags:

Comments are closed.