Visita al Museu del Cinema de Girona

Els alumnes de l’assignatura optativa de 1r de batxillerat Revista i multimèdia van anar dimarts dia  10 d’abril a conèixer el Museu del Cinema de Girona, col.lecció Tomàs Mallol. El museu està dedicat bàsicament als principis de la fotografia i el cinema. Va ser molt interessant admirar els primers aparells de reproducció d’imatges com la càmera obscura, el praxinoscopi, el zootrop, l’estroboscopi, el fenasquistoscopi o el taumatorp dels quals la col.lecció en té molts exemplars.

http://www.museudelcinema.cat/cat/colleccio_objectes.php

La Col·lecció Tomàs Mallol es compon aproximadament de vint mil unitats. A banda dels quasi vuit mil objectes, aparells i els seus accessoris precinematogràfics i del cinema dels primers temps, cal destacar prop de deu mil documents amb imatges fixes (fotografies, cartells, gravats, dibuixos i pintures), vuit-cents films de tot tipus i una biblioteca amb més de set-cents llibres i revistes. Adquirida per l’Ajuntament de Girona el gener de 1994 per esdevenir el fons del Museu del Cinema, la Col·lecció Tomàs Mallol és considerada la més important d’Espanya d’aparells de precinema i cinema dels primers temps, i està dins el grup de les col·leccions més importants d’Europa d’aquesta temàtica.  El 8 d’abril de 1998, el Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol obrí les seves portes a la ciutat de Girona. Així doncs fa exactament vint anys que el museu  dona servei a la ciutat com a filmoteca i també com a entitat cultural dinamitzadora que organitza  debats i cursos  sobre l’audiovisual.

La visita va ser molt alliçonadora i divertida ja que vam poder jugar  amb alguns dels aparells. Ens va acompanyar una monitora  que explicava l’evolució de la fotografia i les innovacions tecnològiques que es van anar succeïntal al llarg del temps. En les següents imatges podreu veure algunes de les seccions del museu.

 

Després de la visita, que ens haguès agradat que fos més llarga, vam gaudir d’un passeig per la ciutat de Girona. Vam dinar aprop de Sant Pere de Galligans i vam comprar un gelat a la Rambla. Poc després ja vam agafar el tren directe de retorn a Mataró. Va ser un dia molt ben aprofitat i vam tenir la sort que, tot i l’avis de pluja, vam gaudir de bon temps.

 

Share This:

Tags: , , ,

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.