CENTENARI POMPEU FABRA I MANUEL DE PEDROLO

Homenatge a Manuel de Pedrolo

Petit homenatge a Manuel de Pedrolo dins la biblioteca Pompeu Fabra

El Dilluns 5 de febrer, es va presentar a la Biblioteca Pompeu Fabra, el programa d’activitats per commemorar el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. Aquesta programació, que s’allarga  durant tot el 2018, té com ha objectiu honrar la memòria de l’escriptor i difondre la seva obra. Aquesta celebració vol donar a conèixer l’autèntica dimensió de la figura de Manuel de Pedrolo, un dels noms clau de la literatura catalana del segle XX i que per motius diversos, ha estat un autor poc reconegut acadèmicament.

Façana de la biblioteca Pompeu Fabra al barri de Peramàs

Al llarg de l’any 2018, a Mataró, es podrà gaudir d’un programa d’actes ampli i variat que inclou lectures dramatitzades, espectacles i tallers familiars, vermuts literaris, entre d’altres activitats destinades a tots els públics.

Homenatge a Pompeu Fabra

A més a més aquest 2018 fa 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic Pompeu Fabra i 100 anys de la publicació de la seva Gramàtica catalana. Si ens fixem en Mataró, fa 100 anys de la celebració dels Jocs Florals que presidí i 50 anys dels actes del centenari del seu naixement.

Pompeu Fabra al seu despatx

S’han dut a terme diverses activitats com la conferència a càrrec d’Anna Comas i Valls al carrer Argentona i el passat 26 de maig es va pronunciar una conferència amb el títol Commemoració i homenatge a Pompeu Fabra. 1968, a càrrec de Francesc Masriera.

Tags:

Comments are closed.