El comerç just, Saps què és?

La “Fundació grup tercer món” és un centre de cooperació i solidaritat situat al centre de Mataró, a la plaça de la Peixateria. Aquesta fundació té com a objectiu mantenir un comerç just. Això vol dir comptar amb valors humans i ambientals per fer intercanvis comercials, basant-se en uns principis dignes com:

  • pagaments d’uns salaris correctes
  • respecte al medi ambient i al territori
  • rebuig a l’explotació infantil
  • productes de qualitat respectuosos amb el consumidor
  • destinació per part dels beneficis a necessitats bàsiques

Amb aquests principis tenen marcat un objectiu clar: possibilitar i garantir unes relacions multilaterals més acceptables, que dignifiquin el treball del productor, li assegurin una millora del seu sou base i l’ajudin a la promoció de la seva comunitat.

A més, el grup tercer món Mataró té la intenció de participar, a través de l’associació Oikocredit Catalunya, a “La banca ética”.

La “Banca ética”  no es mes que una nova forma d’entendre el mateix concepte de diner, dels fons econòmics personals, de la inversió del préstec, de l’estalvi… que pretén unir uns objectius de promoció social, ajuda humanitària i de millora del medi ambient. Per tant, aquest banc ha de ser capaç d’assegurar el retorn dels seus fons als dipositants i ha de poder garantir la seva pròpia identitat. 

Gràcies a aquesta entitat, Mataró ha pogut aprendre més sobre la sensibilitat, la solidaritat i la justícia que avui dia la societat necessita. També, molts projectes com MUSA (Mujeres Unidas Siempre para el Aprendizaje), dones que produeixen cafè i xocolata, han pogut ser reconegudes i vendre els seus productes. Esperem que la Fundació Grup Tercer Món tingui molts èxits i estigui, almenys, 20 anys més a Mataró.

 

Si voleu conèixer més sobre Fundació Tercer Món podeu visitar la seva página web: http://gruptercermonmataro.org/

 

 

 

Comments are closed.