Mercat del Ram de Vic

Com cada any a Setmana Santa, a Vic es fa la Fira del Ram. Aquesta fira es una tradició agrícola i ramadera de la comarca d’Osona. Durant 3 dies, Vic acull una programació extensa d’activitats relacionades amb aquests dos sectors, però també se sumen a la festa múltiples propostes lúdiques i comercials. Les activitats són:

 -Activitats relacionades amb la ramaderia es concentren a l’entorn del Recinte Firal El Sucre, on es duen a terme jornades tècniques, concursos ramaders, exposició de bestiari altres activitats relacionades amb aquest sector.

-A les carpes de l’exterior del Recinte Firal, es fan diferents concursos, com el Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus o el Concurs Nacional de Vaca Frisona.

 

 

-L’Espai Terra i Cuina, on combina gastronomia, venda de productes de proximitat, una mostra de cerveses i música. 

Mostra Eqüestre (esta situada a la zona esportiva), on s’hi programen durant tot el cap de setmana diverses activitats relacionades amb les demostracions i competicions eqüestres de diferents modalitats.

Mostra de Turisme, la Mostra de Maquinària Agrícola, la Mostra d’Horticultura, Jardineria i Energies Renovables, la Mostra d’Automòbils, o la Mostra d’Artesania.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es fan un gran nombre d’activitats adreçades al públic infantil amb jocs, tallers i espectacles, així com també exhibicions castelleres i de gegants, sardanes i diverses competicions esportives. També hi ha un globus aerostàtic que forma part del Mercat del Ram des de fa molts anys. El Club Català de Globus organitza aquest esdeveniment esportiu que, després de més de trenta edicions, és tota una icona de la ciutat de Vic i del Mercat del Ram.

 

 

Share This:

Tags:

Comments are closed.