BIABANCA no para: projecte BIABANCA 2019

La professora Anna Úbeda ens ha explicat que el projecte Biabanca d’aquest curs ha ampliat les seves fronteres. Ha col.laborat amb altres centres com ara l’Escola Pia Santa Anna de Mataró i amb noves escoles de primària de la ciutat, com el GEM.
Enguany hi han participat alumnes de primer curs del Batxillerat humanisticosocial i dels cicles de grau mitjà de Gestió administrativa, d’Obres i d’Automoció.
Tal com s’ha vingut desenvolupant al llarg dels darrers anys, l’objectiu de Biabanca és donar a conèixer el funcionament del sistema financer i les finances ètiques, així com els projectes d’emprenedoria sostenibles.
Aquesta oficina bancària oberta des del 2015 al nostre institut i situada al costat del Departament Escola-Empresa pretén ser una eina d’aprenentatge on els alumnes a partir del diàleg entre ells, la cooperació i la compartició de coneixements puguin formar-se un esperit crític, desenvolupar la capacitat d’anàlisi i relació del que estan aprenent en les seves matèries i fomentar la seva consciència ètica.
A continuació us presentem un album de fotografies per conèixer les fases d’aquest engrescador projecte!

  • L'oficina està en un despatx de la planta baixa de l'institut
    L'oficina està en un despatx de la planta baixa de l'institut
    també la decoració aporta un aire fresc i renovadaor
  • Entrega dels préstecs
    Entrega dels préstecs
    Les noies s'expliquen molt bé

Els alumnes durant els mesos de setembre i octubre assisteixen a conferències sobre economia social i solidària, visiten empreses cooperatives a Mataró i fan tallers per aprendre a treballar en equip i col.laborar.

Investiguen i preparen presentacions sobre les finances ètiques i Biabanca, adaptades a diferents tipus de públics: escoles de primària, cicles formatius, etc.

Condicionen l’oficina: preparen els cartells dels productes bancaris, tríptics, targetes,…

Els “banquers” (alumnes de segon curs de Gestió administrativa), després d’haver escoltat i assessorat els “emprenedors”, estudien els projectes i, si compleixen una sèrie de criteris ètics, preparen la documentació per a fer entrega del finançament.

En una última trobada, els alumnes emprenedors visiten l’oficina per signar els contractes de préstec i recollir el xec bancari.

  • xerrada al Cafè del Mar sobre cooperativisme
  • posant en comú idees a un aula de l'institut
  • treballant en grup
  • visita a una cooperativa
  • visita al Tecnocampus
  • organigrama
  • conferència a l'institut
  • Els banquers expliquen les possibilitats financeres als emprenedors

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.