Entrevista a l’Adrià Garcia, entrenador de bàsquet del Miquel Biada

 Hi ha dos equips de bàsquet al Miquel Biada: un de primer cicle(1er i 2on ESO) i l’altre de segon cicle (3r i 4t ESO).

Aquí hi ha una entrevista a l’entrenador: l’Adrià García Camiña.

Preguntes a l’entrenador
1.De quin esport ets entrenador?

De bàsquet.

2.De quants jugadors està format l’equip?

Porto diferents equips de bàsquet ara mateix.

Porto un equip al 3 Viles on tinc 11 jugadors de 6 a 7 anys ; entreno a  un altre equip a Valldemia on tinc  13 jugadors de 15/16 anys i, per acabar, entreno a l’equip Miquel Biada on tinc a 11/12 jugadors.

 3. A quina lliga juga el teu equip? I com va en aquesta?

Amb el Biada no anem gaire bé. Hem perdut els dos partits però perquè juguem amb jugadors de dos anys més grans. L’equip està situat a mitja taula de la classificació.
4. Com veus  l’equip en aquesta temporada?

Centrant-me en l’IES Biada, veig un bon equip, s’han de treballar molts conceptes encara però, a poc a poc,  anem agafant ritme . De moment hem jugat contra dos molt bons equips i és difícil poder jutjar-los però estic molt content amb ells, tant en els entrenaments com en els partits.

-Requisits per jugar en aquest equip?

Els principals requisits per jugar són que tinguin ganes de passar-ho bé, jugar a bàsquet i que vinguin amb moltes ganes . Els jugadors que entreno són de 3r i 4rt ESO però pels més petits també hi ha un altre equip.

-Tens algun títol per ser entrenador?

Per ser entrenador tinc el títol de CIATE, és un petit curset d’unes 30h que te l’has de treure obligatòriament per poder fer d’entrenador. També tinc el títol d’entrenador d’iniciació.

-Hi ha la prioritat de guanyar la lliga?

No hi ha cap prioritat per guanyar la lliga, es tracta d’aprendre i de passar ho bé i si els resultats ens acompanyen, millor que millor. Clar que vull guanyar, però és complicat jugant amb jugadors de més edat!

-Explica’ns el sistema posicional més efectiu al teu equip i el que més t’agrada

Sistemes , encara no n’utilitzem cap. Estem a principi de temporada. Però vull que els meus equips mosseguin en defensa. Treballen pressionant tota la pista com defensa zonal. En atac sistemes lliures de passar i tallar i, sobretot, córrer molt al contraatac.

-Alguna cosa a millorar de les instal·lacions del Biada?

De les instal·lacions del Biada només corregiria  el terra, ja que rellisca bastant i més d’un cop els meus jugadors han caigut,etc. Però, crec que no ens podem queixar: tenim pilotes noves, les cistelles són noves de fa poc, no ens podem queixar.

-Practiques algun esport?

Jo ara per ara jugo a bàsquet al 3 Viles, porto molts anys fent el bàsquet!

“Gràcies per fer-me l’entrevista, Només vull animar els nois de l’IES Miquel Biada que vinguin a practicar aquest esport els dilluns i dimecres. Ens ho passarem bé!”

 

 

 

Share This:

Comments are closed.