L’Atlético de Madrid s’alça amb la Copa del Rei en una polèmica final al Bernabéu

L’Atlético de Madrid va guanyar la Copa del Rei contra el Real Madrid el passat 17 de maig a l’estadi del seu rival, el Santiago Bernabéu. Els colchoneros van guanyar el derbi  madrileny després de catorze anys sense fer-ho amb el resultat de 2-1 a la pròrroga.

Els dos equips i les aficions escoltant l’himne nacional a l’estadi Santiago Bernabéu.

Divendres 17. Nou i mitja de la nit. Estadi Santiago Bernabéu, Madrid. L’ambient és immillorable, les dues aficions totalment entregades amb el seu equip, compartint un estadi normalment tenyit de blanc però aquesta nit tacat amb el vermell sang que vesteixen els atlètics. Sona l’himne d’Espanya, els últims anys molt xiulat, i la gent el canta a l’uníson davant la mirada atònita del Rei, que respira alleujat. Tots els focus estan en els vint-i-dos jugadors, aquests vint-i-dos guerrers dels que tot depèn. Comença el partit.

Al principi, el Madrid domina el partit, controla la pilota i s’agrada. L’Atlético, en canvi, és qui espera una pèrdua del rival per rematar amb els seus ràpids jugadors. El partit és emocionant, poc atractiu però molt intens i lluitat. L’equip del Manzanares, sense complexes tot i no haver guanyat un partit a l’etern rival des del passat segle, planta cara a l’equip de Chamartín, que té ocasions clares de gol però no arriba a materialitzar-les.

Arribem al minut 14, córner a favor del Madrid. Cristiano Ronaldo alça el vol, aixeca el cap i fica la pilota dins la porteria de Courtois amb un gol que recorda al de la final del 2011 contra el Barça. Cristiano, el guerrer que mai falla en els partits importants, posa la final de cara.

Disputa entre Cristiano Ronaldo i el defensa atlètic Juanfran durant el partit.

L’Atlético, però, es recupera aviat i va aconseguint poc a poc el control del partit, gràcies a la relaxació d’un Madrid amb moltes ganes però poca xispa. L’equip colchonero aconsegueix la seva recompensa al minut 35, en un greu error de la defensa blanca que aprofita Diego Costa per marcar a plaer. Taules al descans.

El guió de la segona part és el mateix que el de la primera: el Real Madrid té la pilota i les ocasions més clares i

l’Atlético espera per rematar a la contra. Els derbis no solen ser partits bonics, sinó partits intensos i amb molta garra i emoció, i aquest partit no és cap excepció. Els porters, Diego López i Courtois, salven innumerables ocasions als seus equips amb actuacions realment memorables i es converteixen en els millors jugadors dels seus equips. El Real Madrid i la sort no s’han trobat en aquesta final, de fet, ha fet tres xuts al pal i el marcador encara segueix empat a un. A més, l’àrbitre ajuda molt poc. Els jugadors blanc-i-rojos defensen durament als jugadors blancs, sobretot a Cristiano, el jugador més perillós, i no reben cap càstig. L’àrbitre observa les caigudes del portuguès sense immutar-se, davant la desesperació de l’entrenador blanc José Mourinho, que acaba expulsat per protestar una de les innumerables faltes que no ha xiulat. Acaba la segona part i el partit ha d’anar a pròrroga, trenta minuts més de futbol.

Durant la pròrroga, l’equip merengue es relaxa i l’Atlético s’apropa cada vegada més a l’àrea rival, fins que al minut 99, Miranda aprofita un córner per posar per davant al seu equip. Al Madrid li toca un altre cop apel·lar-se a la remuntada, al famós esperit de Juanito. Els jugadors madridistes ho intenten desesperadament, però es troben amb un immens Courtois, un mur que frena totes les envestides blanques.

Tangana entre els dos equips pocs minuts abans d’acabar-se el partit.

Pocs minuts abans del final, arriba la jugada polèmica del partit. Cristiano Ronaldo rep una clara falta de Gabi, capità atlètic, però de nou l’àrbitre no veu res. Al caure, Cristiano aixeca la cama, Gabi simula que li dona i cau a terra amb les mans a la cara com si l’estiguessin matant. L’àrbitre aquest cop si que veu falta i expulsa a Cristiano per doble groga, acabant així amb les esperances de remuntada de l’equip blanc, que sense Ronaldo perd molt en atac. Després d’aconseguir el seu objectiu, Gabi retorna al joc com si res. Mentrestant, el porter atlètic rep l’impacte d’un objecte i queda estirat al terra exagerant el cop per perdre encara més temps. Tot seguit, es forma una tangana entre jugadors i tècnics dels dos equips i l’àrbitre acaba expulsant a Gabi per doble groga.

Després de tot aquest temps malbaratat, el Madrid ha perdut el control del partit a causa dels nervis i les emocions i no aconsegueix remuntar. Finalment, el capità de l’Atlético, Gabi, tot i tenir la cara totalment plena de sang per l’increïble cop de Cristiano, aixeca la Copa al cel de Madrid.

Tags: , ,

Comments are closed.