1r batxillerat científic al Delta de l’Ebre

Els alumnes de 1r de batxillerat científic van fer una sortida al Delta de l ‘Ebre el 17 i 18 d’octubre  per estudiar les espècies invasores que amenacen la biodiversitat del riu Ebre.  Amb molta il·lusió perquè era la primera excursió del curs i, a més, es quedarien a dormir en un alberg la nit de dijous a divendres, uns vint alumnes marxaven a les set del matí cap a les terres de l’Ebre. Els acompanyaven les professores Núria Llorens i Margarita Costa.

El mateix matí ja tenien programada una sortida en piragües per veure el bosc de Ribera. L’autobús es va aturar a Mirabet i allà van agafar les piragües fins a Benifallet. Van prendre mostres d’aigua i sediments i van observar el musclo zebrat i  la corbícula , entre d’altres espècies. Després de dinar  van visitar Els Alfacs on van gaudir de la posta de sol. Cap al vespre van arribar a Sant Carles de la Ràpita on els esperava un llit ben confortable a l’Hostal Montecarlo.

L’endemà, l’esmorzar va ser a les nou i tot seguit van anar a la llacuna de  l’Encanyissada i la Tancada on van observar la població de flamencs i d’ altres aus que poblen les llacunes. Després van anar a fer una visita als arrossars de la zona de l’Ermita on van trobar  el  cargol poma, que tant de mal està fent al cultiu de l’arròs.

Els alumnes estaven contents i nerviosos perquè sabien que a l’Ermita  un equip de TV3  els faria protagonistes d’un reportatge pel programa 30 Minuts. 

El periodista  va entrevistar   el guia,  i els càmeres van filmar la classe sobre les espècies invasores amb els alumnes. El mes de desembre aquest reportatge sortirà al programa 30 Minuts.

Despres van anar a la platja de les Olles on van agafar unes mostres i a més van observar la vegetació de les dunes. (veure foto classificant el que van recollir a la platja de les Olles).

Quan van acabar de dinar a la platja de les Olles van tornar cap a Mataró.

Van ser dos dies de convivència  i investigació científica molt profitosa, sobretot perquè va fer  un temps excepcional i es van poder banyar al riu i la platja passant-ho d’allò més bé.

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.