El Reial Madrid s’endu la Copa del Rei de bàsquet en l’última dècima

El Barça va remuntar 7 punts en 1 minut.

El camí a la final

La final de la Copa del Rei 2014 a Màlaga tenia un clar favorit, el Reial Madrid, un equip què està considerat el millor d’Europa, els seus números aixì ho demostren. L’equip de la capital portava abans de la gran final un parcial de 36 victòries de 37 partits jugats, només perdent a la pista grega de Panathinaikos.

Per la seva banda el F.C Barcelona Regal arriba amb un balanç força més dolent, 6 derrotes en lliga el deixen com a tercer classificat però invicte a competició europea.

Per afrontar aquest partit l’equip blaugrana havia de aconseguir imposar el seu ritme de joc respecte al ritme que imposava Pablo Laso. Si una cosa tenia clar l’entrenador del Madrid és que si un equip li podia plantar cara al seu Reial Madrid serien els nois de Pascual.

El  Madrid va arribar a la final desprès de superar en quarts de final al Herbalife Gran Canaria i en semifinals al Cai de Zaragoza, tots dos partits van ser molt fàcils per l’equip blanc.

En canvi el Barça va arribar a la final desprès de superar en quarts al Iberostar Tenerife per la major diferencia de punts de l’historia de la Copa. En semifinals es van creuar amb l’equip Valencia, els valencians li van complicar molt l’eliminatòria al Barça desprès de remuntar 18 punts en la segona part.

Comença el clasic

La final de la Copa va començar amb un parcial favorable al Madrid de  4-8, aquesta va ser la major avantatja que va aconseguir l’equip blanc en tota la primera meitat. El duel estava molt igualat, però els blaugrana van aconseguir imposar el seu ritme de joc, cosa que els hi va permetre seguir vius durant tot el partit.

A falta de 6 segons per el final del primer quart, el Barça va fer una jugada de pissarra per que Brad Oleson tingues l’oportunitat d’anotar el 17-16, primera avantatja per l’equip de Xavi Pascual.

Tot el segon quart va ser un intercanvi constant de cistelles, on van arribar a  un marcador final de 42-38 favorable al equip blaugrana (màxima diferencia a favor del Barça). Del segon quart cal destacar l’actuació de Alex Abrines clava’n dos triples espectaculars davant del seu antic públic que l’escridassaven a cada ocasió que tocava la pilota.

El Barça perdona’n tirs lliures va perdre el liderat del partit en el tercer quart, un quart on els de Pablo Laso gràcies a un Rudy Fernández liderant els blancs, els hi va aconseguir posar-se per davant al final d’aquest quart per només 1 punt, 59-60.

Final Frenètic

El Madrid no havia aconseguit trobar-se còmoda i es notava en el seu joc. Però al últim quart tot va cambiar, el Madrid es va comença a trobar còmoda, graciés al “Chaco” i per mediació de Mirotic el Madrid va anar augmentant el nivell de joc, fins a col·locar-se a falta d’un minut a 7 per sobre. Amb aquest marcador tot apuntava a que la eliminatòria estava tancada, però llavors Oleson anota un triple desde la frontal de 6,75, un altra basquet de Huertas, i una gran defensa del Barça a falta de 22 segons els hi permetia tenir l’últim atac i l’ocasió de poder empatar o posar-se per davant.

Oleson molt decidit penetra cap a cistella i aconsegueix un dos més un espectacular, el Barça estava per davant al marcador a falta de 6 segons.

El Madrid no demana temps mort i Sergio Rodríguez creua el camp a gran velocitat i dobla la pilota per Llull que anota a la última dècima de partit.