BON ROTLLO

Els diferents nivells de l’ESO i diversos PQPI, han fet una xerrada amb la finalitat de prevenir la violència de gènere i establir bones relacions entre homes i dones.

Alumnes de 3rB ESO

 

Aquesta ha estat feta per Montse Prat que ha explicat diferents temes com:
– El gènere ens marca al llarg de tota la vida.
– Conducta masculina: competitivitat i valentia.
– Noia: tendre i feble.
– Amor romàntic: “No puc viure sense tu…”, control.
– Llibertat de sexe.

Per complementar l’explicació, els hi van ensenyar un vídeo en el qual es barallava una parella. Aquest tractava de què el nuvi li havia enviat un “WhatsApp” i ell sabia que ho va veure perquè sortia doble tic i no contestava. Ell li retreu que estava en línia i que estava parlant amb un altre, al final la noia marxa enfadada i el deixa.

En acabar l’activitat, per tal de concloure d’una manera més divertida, els van fer una prova, que consistia en què tres alumnes sortien al passadís. Entra el primer i tots aplaudeixen; entra el segon i primerament el van aplaudir i de cop i volta escridassar; i el tercer no li van fer res. Amb això van veure els sentiments d’aquests, el primer es va sentir molt feliç, el segon malament i el tercer ignorat.

Els alumnes els va agradar la xerrada i a més van aprendre a equilibrar la relació home-dona per tal què hi hagi una bona convivència.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.