Les pràctiques a la Facultat de la Física

Una vegada feta aquesta sortida, hem fet unes preguntes als alumnes que han acudit i una de les profesores de Física de l’INS Miquel Biada, Meritxell Maristanys.

Els alumnes han valorat positivament l’excursió. Ens han explicar que les aules de la Facultat de Física de la UB tenien un bon material. També ens han remarcat que va ser interessant veure la levitació d’un imán a través del seu camp magnètic, o les explicacions de la llum invisible i el CO2 congelat. “Tots pensem l’assignatura de física com una matèria poc entretinguda però aquestes pràctiques fins i tot van ser divertides”

La professora Meritxell ens explica que la visita va ser satisfactòria, tal com s’ho esperaven, encara que sempre hi ha algun aspecte que es podria millorar. Ens ha volgut destacar que a primera hora algun material no estava preparat i van escurçar el taller. Les pràctiques van començar a l’hora prevista. Tenien com a objectiu que els alumnes realitzessin una sèrie d’experiments innovadors i suggerents relacionats amb la física, que són difícilment assequibles amb els materials que tenim en els centres de secundària. L’experiència constava de cinc pràctiques: llum invisible, metalls de goma, imants embogits, imatges en 3 dimensions, astronomia i meteorologia, i tecnologia electrònica. L’activitat estava limitada a un màxim de 50 alumnes, per tant, els que repeteixen segons, no hi van anar. Evidement, l’objectiu és realitzar els experiments i ampliar els coneixemnts de física, però els professors pensen que la sortida té uel valor afegit de conèixer com és un facultat i saber-s¡hi moure. La professora Meritxell ens ha dit que intentaran torna-hi el proper curs.

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.