Xerrades informatives a la UAB

Els alumnes de segon de batxillerat van anar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per assistir a unes xerrades informatives sobre les distintes carreres que s’hi imparteixen.


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va ser fundada l’any 1968. La UAB és reconeguda internacionalment per la qualitat i el caràcter innovador de la seva recerca. Les facultats coordinen un potent pol científic i tecnològic, impulsen projectes emprenedors i projecten i orienten la seva activitat generadora a l’entorn socioeconòmic, transmissora i difusora de nous coneixements.

Entrevistem a l’organitzadora d’aquesta sortida, Montse Alemany, que ens explica que aquesta sortida no es el primer any que es fa, ja que els alumnes que feien segon de batxillerat els anys anteriors també van assistir. També ens va explicar que pels alumnes de segon es molt important el tema de l’orientació de cara als seus estudis posteriors per tant creuen que es molt interessant que els alumnes puguin visitar un “campus” universitari com aquest, ja que té una oferta molt variada, la sortida es va realitzar el dijous 6 de febrer, hi van assistir tots els alumnes de segon de batxillerat. Prèviament els seus tutors els van proporcionar la llista de xerrades que oferia la UAB i ells es van apuntar a les que més els interessava.
A més ens va explicar que van haver dos torns de xerrades: de 10 a 11:30 i de 12 a 13:30 de manera que els alumnes van poder informar-se de més d’un grau. Van acompanyar els alumnes les quatre tutores de 2n de batxillerat : Mercè Miquel, Carla Alcoy, M.Àngels Ayllón i Montse Alemany. Elles creuen que aquestes sessions informatives ajuden els alumnes a orientar-se, a saber quines matèries es cursen dins de cada grau, quines sortides professionals poden tenir i a més també és una primera presa de contacte amb l’ambient universitari.

En conclusió aquesta sortida ajuda els alumnes a veure el seu futur més clar i a decidir quin grau cursaran i a quina universitat.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.