Què fem a educació física?

El departament d’Educació Física del nostre institut, més enllà d’oferir-nos múltiples activitats dins del centre, també ens ofereix altres activitats fora del centre, algunes com a excursions, però sempre formen part de la matèria i està considerada com a pràctica d’aquesta.

Desgraciadament, algunes excursions o activitats fora del centre que s’acostumaven a fer, ja no es fan a causa de motius econòmics, com ara anar a la neu a practicar esquí de fons, que es feia a tercer d’ESO; o anar al bosc vertical, que es feia a quart d’ESO; o fins hi tot anar a fer activitats aquàtiques a final de curs, que es feia a 1er o 2on de Batxillerat.

Les activitats fora de l’institut que sí segueixen actives són: la pràctica de piscina, waterpolo, socorrisme i aquagym al Sorrall. També, en aquest centre, rebem classes d’aeròbic, de steps, de cycling, de body pump, de ioga i de hip-hop. A més a més, els de quart d’ESO passen per la pista d’atletisme de Mataró no només a córrer, sinó a practicar el tir amb javelina i disc, el salt, els 100 metres llisos i el circuit amb obstacles.

A 1er de Batxillerat, els alumnes se’n van al Parc Central i reben dues classes de rugby on els monitors ensenyen la teoria bàsica del rugby. En la darrera classe, tots junts fan un partit final. A part, els alumnes de Batxillerat són els únics que reben classes de socorrisme al Sorrall.

Encara que hàgim perdut certes activitats fora de l’escola que eren interessants i entretingudes, el departament d’Educació Física s’esforça i proposa noves sortides pel fet que els alumnes no només sàpiguen la  teoria, sinó que puguin sortir fora a practicar i divertir-se, però evidentment, sense deixar d’aprendre!

Activitats fora del centre

Fonts: Rafa Campanya, professor d’Educació Física i alumnes del centre.

Tags: , ,

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.