Com es finança youtube?

Youtube és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir videos. Com ja sabem, es molt popular gracies a la possibilitat d’allotjar vídeos personals de manera senzilla. La simplicitat per a pujar vídeos a la Xarxa, sense censura ha conquistat ràpidament tant a espectadors com a creadors de vídeos amateur. I, algun professional s’ha rendit també a la seva capacitat per difondre missatges a tot el món, en el que es coneix com “màrqueting viral”

Youtube

 

 

Però, com es finança Youtube? Com es finançarà en el futur?

El cercador d’Internet Google va comprar la plataforma gratuïta de publicació de vídeos Youtube per la quantitat de 1.650 milions de dòlars, que s’ha pagat a través d’accions.
Youtube continua operant de manera independent, de manera que encara conserva la seva pròpia marca i serveix de complement a Google Video.
Els 65 treballadors de l’empresa i els seus fundadors, han passat a formar part de la plantilla de Google, però exerceixen les mateixes funcions que abans.

Aquest acord es tracta de la major adquisició de la companyia fins al moment, i suposa potenciar una de les plataformes publicitàries més importants i amb més futur de la Xarxa, el vídeo.

Actualment, tot es gratis a Youtube, ja que es finança per la publicitat relacionada a costa dels vídeos que des de fa setmanes han anunciat millores que estan augmentant els seus guanys.

 

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.