Hi haurà un cicle de xapa i pintura?

logotip_impressio (1)El departament  d’Automoció s’està plantejant la creació d’un nou cicle anomenat, cicle de xapa i pintura. Aquest cicle consistirà en la reparació de la planxa  i la pintura dels vehicles . Com per exemple, quan hi hagi un accident de trànsit, aquestes persones es dedicaran a arreglar tot allò que hagi quedat malmès en els vehicles. És per això que en aquest cicle es vol ensenyar a l’alumnat com es duu a terme aquesta tècnica.

Segons ens ha explicat Roger Perejuan, professor i un dels encarregats d’aquest curs, primerament van fer una valoració sobre la creació d’aquest cicle. Es van adonar de que hi ha molts mecànics i la majoria no saben pintar, per tant direcció els hi va aconsellar que es demanès a la Generalitat un cicle mig de pintura.

Un dels avantatges d’aquest cicle i segons l’opinió de la majoria dels alumnes, és que al Maresme no hi himplantacion-de-pintura-rapida-en-talleres-de-automocion-nova-formacion-santander-cantabria-madrid-bilbaoa cap cicle de planxa i pintura, tan sols es troba a Badalona. La Direcció i diversos departaments de l’institut, van pensar que seria molt bona idea per atreure als estudiants del Maresme oferir al INS Miquel Biada aquest cicle. Alhora també per promocionar i donar a conèixer l’institut en poblacions llunyanes.

Seguidament, van fer un estudi de com es farà el cicle, de les activitats que es realitzaran, el pressupost inicial, qui ho dirigirà, les sortides, l’horari, els materials necessaris… i totes les programacions.

Aquest projecte, ja fa quatre anys que va començar i a dia d’ara encara no l’han posat en marxa oficialment, ja que tota la informació ha d’estar aprovada primer pel centre, després per l’Ajuntament i finalment per la Generalitat. Fins que no es faci  aquest recorregut no es podrà dur a terme. No es sabrà amb seguretat si el cicle es crearà fins a mitjans de juny o cap a molt tard a principis de setembre, però si s’aprovés, el curs no començaria fins al setembre de l’altre any.

DSC_8565Aquest cicle costarà molts diners ja que es necessita una inversió forta per començar. Però, tal hi com ens ha explicat aquest professor, si funciona i tot surt com s’espera, a la llarga els diners invertits hauran estat d’utilitat, perquè millorarà molt l’oferta d’estudis professionals.

Segons ens ha dit Roger Perejuan: “Penso que aquest curs aniria molt bé per als alumnes que volen aprendre, a part de ser mecànic, planxista. Ho trobo interessant ja que també potenciem l’institut, perquè un cop fet el cicle volem fer moltes coses més, com concursos de projectes per motivar a l’alumnat i representar l’escola”.

Un alumne del cicle d’automoció, Carles Perich, opina que està d’acord i entusiasmat amb la creació d’aquest nou cicle. Veu èxit en aquest cicle i un gran potencial per la comarca, per la zona i perquè així la gent del Maresme no s’hauria de traslladar fins a Badalona a fer aquests estudis.

 

 

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.