1r i 2n de grau superior d’Administració i Finances visita el Parlament de Catalunya

Els alumnes al ParlamentEls alumnes de 1r i 2n del cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances, van visitar el passat 23 de març el Parlament de Catalunya, situat a Barcelona. Van ser acompanyats pels professors Margarita Llaudó i Josep Ramis i van anar en transport públic: tren i tramvia.

L’excursió va consistir a visitar les dependències del Parlament de Catalunya, en el marc de la unitat formativa d’Administracions Públiques. A més d’això, van visitar la biblioteca ubicada al Dipòsit de les Aigües de la Ciutadella, situada al Campus de la Ciutadella de la UPF, on es troben les facultats de dret i empresarials. Principalment, van veure on es reuneix el ple i les comissions, i els van explicar les funcions del parlament i l’origen d’aquest edifici.

La professora Margarita Llaudó ens ha explicat que no és A la barana del Parlamentla primera vegada que fan aquesta visita:A cicles formatius és una sortida que s’havia fet molts anys enrere i que ara hem volgut recuperar. Hem escollit aquest lloc perquè és la institució més representativa del poble català i l’hem treballada a classe.

En primer lloc, els alumnes van ser conduïts cap a l’hemicicle, que fou habilitat com a Saló de Sessions del Parlament el 1932. Al fons del Saló van poder observar els rengles de bancs per a la premsa i el públic, i al darrere de tot, una porta de vidre que condueix a un annex des d’on s’enregistren les sessions del Ple. Una alumna de 2n, ens ha dit que els van deixar seure als bancs destinats a la premsa i des d’allà, els van oferir una explicació sobre la institució, el funcionament del sistema polític català i una breu història de l’edifici.

Contents de fer aquesta visitaSegons ens ha dit la professora del nostre institut, aquesta visita ha estat molt útil i interessant, ja que els alumnes han pogut contemplar l’hemicicle, la Planta noble i la Sala Auditori. A més, els ha servit perquè coneguin el funcionament del Parlament i la importància de les funcions que desenvolupa. També ens ha comentat que valoren positivament el tracte rebut pel guia, ja que les seves explicacions han estat molt clares i adequades.

Els alumnes han comentat que, personalment els va servir per desconnectar del dia a dia, i per veure posar en pràctica tot el que van estudiar en el crèdit d’Administracions Públiques: “hem tingut l’oportunitat de conèixer des de dins una institució i un edifici històric que normalment no és accessible per als ciutadans, ja que només es fa jornada de portes obertes per la Diada”. Una altra alumna afegeix: “també hem tingut l’oportunitat de conèixer un campus universitari i una biblioteca ubicada en un entorn molt bonic, com és el de l’antic Dipòsit d’Aigües de la Ciutadella.”

L'hemicicle del Parlament

Actualment, el Parlament de Catalunya és format per 135 diputats, que són elegits per sufragi universal, directe, lliure i secret. Pel que fa a la seva estructura, el Parlament té un president, una Mesa i una Diputació Permanent i funciona en ple i en comissions. Els 135 diputats que formen el Parlament de Catalunya, un cop elegits, representen tot el poble i no solament l’electorat que els ha votat. Ells escullen i nomenen el president de Catalunya. La funció clàssica del Parlament és la legislativa, és a dir, la d’aprovar lleis. Un cop aprovada una llei, es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i en el Boletín Oficial del Estado.

 

http://www.parlament.cat/web   

 

Share This:

Tags: , ,

Comments are closed.