La Zona Intrusa i la seva funció a l’escola

Zona intrusa és una proposta artística dirigida per Isabel Banal en el INS Miquel Biada. Te la finalitat d’apropar l’art contemporani a un determinat segment de la comunitat educativa, mitjançant unes activitats lúdiques relacionades amb l’art contemporani. D’aquesta manera es vol despertar l’ interès dels alumnes per l’art.

Fa uns quants anys que es va iniciar aquesta proposta, i la veritat és que agrada molt als joves.

Aquest any l’eix temàtic de Zona Intrusa 9 fa referència a “Les coses”. Els alumnes, utilitzant materials proporcionats per l’escola, han creat un motlle dels seus objectes favorits per després fabricar un bodegó.

A més, com cada esdeveniment important, la Zona Intrusa compta amb un element intrús, que opera dins el projecte com l’objecte que anuncia el desenvolupament imminent del taller al centre educatiu.

La proposta, de caràcter gràfic, funcionarà com una peça d’artista, tot creant una sensació d’intriga i curiositat als alumnes del Biada.

L’artista Isabel Banal proposarà, a partir del visionat d’obres d’art d’artistes que han utilitzat el món de les coses com l’objecte primordial del seu llenguatge artístic, un exercici de modelatge amb fang i guix sobre els seus propis objectes personals, com ja hem mencionat prèviament.

També es farà aquesta iniciativa a d’ altres escoles de Mataró, com a  l’escola Pia Santa Anna, amb la col·laboració de Xavier Arenós, l’escola Freta amb les participacions de Marta Xibillé i Rafa Ruiz, l’ IES Alexandre Satorras amb la participació d’Ita Puig i, finalment, a l’ IES Laia l’Arquera, amb la col·laboració de Luiz Simoes.

Els professors i artistes que formen aquest projecte tenen moltes ganes dipositades en aquesta proposta, ja que té una gran influència en despertar la curiositat dels joves per la cultura.

Share This:

Tags:

Comments are closed.