La música en viu a Mataró

És un divendres nit, i tu i els teus amics no teniu res a fer. Us agrada la música, a alguns l’electrònica, a d’altres el metal, a tu t’agrada el funk… Però teniu moltes alternatives.

Mataró és una ciutat coneguda pels seus locals, discoteques i la música en directe. En canvi, l’oferta es torna cada cop més monòtona, i cada dia neixen més discoteques per adolescents amb gustos, diguem-ne, populars per a l’edat.

Tot i així, clubs decents com la sala Clap, l’Arc Cafè Cultural o la sala Privat, sobreviuen  aquesta onada degenerativa musical. La música en directe és un negoci que actualment agrada a un grup bastant reduït; el reggae pot agradar a moltes edats diferents, en canvi el jazz és per a un públic més adult, mentre que el pop o l’indie agraden a molta més gent d’edats més joves. Igualment, no molts es poden permetre anar a concerts.  

La sala Clap  

Dub Inc, tocant a la Sala Clap.

Dub Inc, tocant a la Sala Clap.

On hi podem trobar més concerts és a la sala Clap. No sol costar més de 6€, si es tracta d’un grup no gaire conegut. En canvi, si venen grups més famosos, com Manel, o Mago de Oz, solen ser més cars (entre 15 i 20€). Tot i així, si comparem aquests preus amb els de grans esdeveniments musicals, realment quedes parat; amb el que et pot costar un concert de Red Hot Chili Peppers, pots anar a un concert al Clap una vegada al mes durant un any sencer. I l’experiència pot ser sorprenentment millor.

Desgraciadament, la meva generació (els del 2000) sembla ser que som dels últims amb inquietuds per la música en directe, i un criteri musical més divers, i no tots tenim una obsessió amb les discoteques com Cocoa o OMG. Als que no ens agraden aquestes discoteques amb setze anys, ho tenim difícil per divertir-nos, o al menys passar-ho bé. Els locals on més diversitat musical hi ha són tots de majors de 18, i eviten que els majors de setze amb un mínim de criteri musical passem bé els dos anys que ens queden abans de ser majors d’edat.

Tornant als estils musicals, la majoria de grups que venen últimament a sala Clap o d’altres, són pop/rock català, o grups de ”ska” español.

A4 Reggae orchestra, a la Sala Clap.

A4 Reggae orchestra, a la Sala Clap.

En conclusió, mai està malament anar a concerts d’estils que no sols escoltar, però tampoc és correcte que la gran majoria de grups siguin tant semblants. Trobem a faltar jam sessions, el metal, el bon reggae i l’ska de veritat. Demanem més diversitat musical a Mataró. Volem gaudir de la música des del principi!

 

Tags: ,

Comments are closed.