Zona Intrusa

Foto de l’esquema

La Zona Intrusa és una iniciativa artística de l’Ajuntament de Mataró que es realitza  cada any a les escoles. És un projecte que aquest any es basa en ajuntar en un espai, en aquest cas l’institut, persones que treballen o que es poden trobar en aquest espai o àmbit i crear una història o conte amb un format ja sigui un text instructiu, un vídeo o un audio, etc.

Meritxell Romanos i Paula Ventades eren les monitores d’aquest projecte però la dissenyadora d’aquest va ser Cèlia Prats.

Mitjançant l’atzar s’escull un espai de l’institut (pati, lavabos, alguna aula…) i un grup de persones (alumnes, professors, pares, secretaria…), el format és escollit pels alumnes.

S’escull per atzar

 

A classe es van passar uns vídeos en els quals un d’ells mostrava una obra contemporània d’un espai mentre que algú amb un mòbil veia el mateix espai però amb uns auriculars escoltava una història que va passar en aquell espai que trenca amb la quotidianitat d’aquest  i a més interactua amb l’espectador.

Foto del vídeo

 

 

L’altre vídeo  representa  un museu en el qual una dona de la neteja amb els ulls tapats, que treballava allà, podia fer el seu treball sense veure res.

Les artistes d’aquestes obres contemporànies són Mireia Saladrigas, Jannet Cardiff i Raquel Friera.

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.