Els de 1r d’ESO al Museu de les Matemàtiques

Fa unes setmanes, vaig tenir l’ocasió de poder entrevistar a la professora de matemàtiques, Carme Reboreda. Durant aquesta reunió, vaig considerar que el tema del museu resultava interessant i em vaig preparar 5 preguntes les quals escriuré a continuació:

1. Quin era l’objectiu d’aquesta sortida envers els alumnes?

Una de les màquines interactives del museu.

L’objectiu era que els alumnes vegessin  les matemàtiques des d’ un punt de vista més lúdic, a través de l’ experimentació de màquines capaces de mostrar l’ aplicació d’ aquestes. A partir de jocs interactius, el grup podria gaudir i veure les matemàtiques de forma més divertida.

2. Els alumnes s’ho van passar bé?

En principi, jo penso que s’ ho van passar molt bé. Sí, els va agradar.

3. Quins temes van estar exposats durant la visita al museu?

, allà en el museu, el que van fer els alumnes va ser una gimcana. Van fer un primer recorregut amb una sèrie d’ operacions matemàtiques, on havien de resoldre-les per entendre el que estava exposat. 

Després, van fer una segona part, on els alumnes van tornar una altra vegada al principi i van poder tocar i fer servir unes eines interactives molt visuals, que estaven col·locades per allí

Llavors, van aplicar certs conceptes matemàtics (depenent de la eina, més d’un) i van resoldre alguns d’aspecte geomètric, altres des del punt de vista numèric, càlcul, àlgebra… i bé, van aprendre d’una altra manera, no?

4. Els temes tractats en algunes exposicions, els van veure els alumnes a classe?

Sí, aquests temes es treballen tant a secundària com a primària. La base d’ aquestes joguines interactives és relativament fàcil, per tant, això ja el van veure.

Figures geomètriques, una il·lusió òptica.

5. Hi va haver un tema en concret, que cridés l’atenció dels alumnes? Per què?

Bé, en general, els va agradar molt la part del museu que té a veure amb la geometria, ja que normalment és la més atractiva per ells, llavors això és el que més els va entretenir. Aquell tema en concret, va consistir en construir figures de tres dimensions, cosa que no els va avorrir pas.

Finalment, per concluir, crec que la visita al museu va resultar una excursió de caire educatiu molt divertida i interessant.

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.