Merkel i el seu tercer mandat com a canceller d’Alemanya

Angela Merkel , la cancellera alemanya , ha confirmat el seu tercer mandat com a cap de govern, en les eleccions celebrades a Alemanya . La CDU / CSU , el seu partit , ha estat el més votat , amb un 41,9% i ha augmentat 8 punts respecte l’any 2009 . Aquest resultat electoral , és el millor d’aquest partit la CDU / CSU , en els últims 20 anys , és a dir , des de 1990 .

El FDP , el seu soci de coalició , els liberals , 4,8% , ha patit el pitjor percentatge de la seva història amb un retrocés de 10 punts respecte a 2009.Degut a això, per primera vegada el FDP no entrarà al Bundestag , el parlament federal alemany . L’SPD també es manté amb uns mínims històrics un 25,7 %.

Amb aquest resultat , Angela Merkel se situa com l’única cap d’un govern europeu.

La relativa bona situació econòmica d’Alemanya i la debilitat dels seus adversaris , especialment d’un candidat socialdemòcrata amb poca credibilitat i sense voluntat de canvi , expliquen el seu triomf . Tant l’SPD com els verds han rebutjat la possibilitat d’aconseguir una majoria d’esquerres .

Verds i Die Linke han obtingut un 8,4% i 8,5% , respectivament . Per als verds és un retorn als seus resultats dels anys noranta, un retrocés de més de dos punts respecte al 2009 . Die Linke s’ha convertit en la tercera força política d’Alemanya , però el seu retrocés de més de tres punts no ha estat percebut com a derrota , a causa de les males expectatives que les seves diferències internes li auguraven fa uns mesos , el contrari dels verds , que aquest any havien arribat a tenir una intenció de vot superior al 20 %.

Resultats dels partits polítics

Finalment, el tercer govern d’Angela Merkel està format per un gabinet de 15 ministres : sis del seu partit, l’Unió Cristianodemòcrata ( CDU ) , tres de la seva versió bavaresa, la Unió Cristianosocial ( CSU ) , i sis de l’oposició socialdemòcrata ( SPD ) .

Angela Merkel després de les eleccions

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.