Entrevista a Care Santos

Hem entrevistat a Care Santos, que és una escriptora catalana resident a Mataró que enguany ha guanyat el premi  Ramon Llull  de les Lletres Catalanes amb la novela  Desig de Xocolata.

Avui dia, en el panorama juvenil és de les escriptores espanyoles més conegudes per els llibres com Los ojos del lobo, Bel amor mas allá de la muerte i finalment Crypta.

 

Entrevistadora: Abans de res ens agradaria donar-te les gràcies per atendrens tan amablement.
Care:
Gràcies a vosaltres, un plaer.

Entrevistadora: Què significa per tu escriure?
Care: Per mi escriure és tot, és la meva vida, com l’oxigen. No podria viure sense escriure i no és una metàfora, ho prometo.

Entrevistadora: En el moment en el qual vas saber que la teva història seria publicada, què vas fer, com et vas sentir?
Care: Pensar que havia aconseguit un somni que creia molt llunyà. Sentir-me enormement responsable i preguntar-me: ¿Estaré a l’alçada?

Entrevistadora: Creus que has evolucionat des de el teu primer llibre? En quins aspectes penses que has millorat?
Care: He après, en tots els sentits. A explicar una història, sobretot. Això requereix el seu temps i, sobretot, la seva experiència. Ara, després de quinze anys publicant i més de 30 escrivint, sento que començo a estar entrenada.

Entrevistadora: Quan escrius novel•les, sols demanar opinió a amics, familiars, etc., O no deixes que ningú llegeixi la història fins que acabes d’escriure?
Care: Només quan s’encalla la història els molesto. Els demano opinió a uns quatre o cinc lectors de confiança, normalment després d’acabar el llibre.

Entrevistadora: Tens alguna mania a l’hora d’escriure?
Care: Cada vegada més. Necessito silenci o música de violoncel. Poca llum natural. Diversos dies per davant. I el títol. Sempre necessito el títol abans de començar.

Entrevistadora: Encara que no t’agrada encasellar els teus llibres en cap públic concret, la majoria dels teus lectors som joves. Creus que això es deu al fet que gran part dels protagonistes dels teus llibres són adolescents?
Care: Crec que connecto bé amb els joves, que és un amor compartit. I sospito que és un assumpte de sensibilitat: sento que no estic tan lluny de la vostra manera de sentir, i que les meves preocupacions s’assemblen sovint a les vostres. També espero que això no deixi de passar. M’encanta escriure per a joves.

Entrevistadora: Últimament molts llibres estan sent portats a la gran pantalla. T’agradaria que alguna de les teves novel•les ho fes?
Care: Seria interessant veure què fa una altra persona amb la meva història, com la interpretació, com la fa seva. I penso que resultaria inevitable que em resultés xocant, com si aquesta història ja no fos meva.

Entrevistadora: Tens pensat involucrar-te en algun projecte nou a curt termini? Què ens pots avançar d’ell?
Care: Estic acabant d’escriure una novel•la per a adults i tramant una juvenil que aixecarà passions.

Entrevistadora: Per acabar, t’agradaria dir alguna cosa a tots els que t’estan llegint?
Care: Que m’encanta saber que esteu aquí, atents, a l’altre costat.

Entrevistadora: De nou, moltes gràcies per dedicar-nos una mica del teu temps. Ha estat un plaer parlar amb tu!
Care: Gràcies a vosaltres.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.