Taller de creació “Sala Cabanyes”

A la Sala Cabanyes hi ha un grup d’alumnes de la “Saca” que l’any passat van fer el taller de creació, que consisteix en fer una obra inventada per els alumnes i presentar-la a fi de curs. Aquest any es presentarà aquest taller a un concurs el 31 de maig en un teatre de Sant Adrià (Barcelona).

L’argument d’aquesta obra tracta de 8 aspirants per aconseguir un paper a l’obra de teatre de Terra Baixa. Durant el càsting hauran de passar diferents proves i s’aniran eliminant aspirant.

A continuació li vaig fer unes preguntes a una actriu que participava a l’obra (Rebeca Domènech):

  1. Quan fa que estàs a la Saca?

Nomes vaig estar un any i ara em van proposar si volia fer el taller un altre cop per presentar-lo a concursos i vaig acceptar.

  1. Quins dies quedàveu per assajar?

Quedàvem per assajar cada dissabte de 10 a 2 i algun dia entre setmana quan faltava poc per presentar-la.

  1. Quin paper feies a l’obra?

Jo feia el paper de l’assassina del càsting, la nit anterior vaig matar a una noia i al matí del dia següent vaig anar com a aspirant al càsting.

  1. Com a grup os va costar molt fer aquest taller?

No ens va costar gaire ja que col·laboràvem tots, encara que a vegades era difícil avançar algunes escenes perquè hi havia gent que faltava sovint.

  1. Com vau escollir aquest tema?

El tema de l’obra no va ser fàcil d’escollir. El què vam fer va ser: cada persona escrivia en un paper escenes que podien succeir  com per exemple “amor entre dos noies o bullying” fins que va sorgir el tema de fer un càsting d’una obra de teatre, a tots ens va agradar la idea i estem molt contents del treball que hem realitzat.

  1. Quants cops la vau representar?

Aquesta obra la vam representar dos vegades el mateix dia: una sessió de tarda i una altre a la nit. També aquest mes la representarem a concursos de Catalunya i nacionals.

  1. Recomanaries a la gent de Mataró anar a veure aquest taller?

Personalment, recomanaria anar a veure-la ja que es una obra d’humor i per a tots els públics, però s’ha de veure amb atenció per tal de captar tots els detalls i saber quin es el fil.

Aquestes són fotografies dels assajos abans de fer la obra, amb el vestuari i tot preparat.

Escena de l'obra

Escena de l’obra

"Procés Estrany"

“Procés Estrany”

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.