Entrevista a Aarón Lázaro, el Michel Jackson del Biada

Aarón Lázaro és un alumne de 2n de Batxillerat Tecnològic. Aquest noi ja porta uns anys al centre, ja que a més a més dels dos anys de batxillerat, també va cursar aquí la ESO, i és per això que ens ha demostrat en més d’una ocasió la seva passió pel ball, i en especial, recrear els balls del “Rei del Pop”, Michel Jackson.

L’alumne ens va demostrar la seva habilitat el passat 23 d’abril, durant el certamen de Sant Jordi.

Entrevista:

– Des de quan t’agrada ballar?

Fa quatre anys que vaig començar a ballar. Tot va començar per millorar la meva coordinació física i també per “lligar” una mica més amb les noies a la disco! Però al final va esdevenir com una mena de mecansime per expressar-me amb el meu cos i sentirme lliure.

– D’on ve la teva passió per M. Jackson?

Quan va morir Michael Jackson, vaig començar a escoltar les seves cançons. La seva música hem va agradar molt, i quan vaig veure les seves actuacions (la seguretat que transmitia, els seus moviments, la seva fluïdesa a l’escenari…) vaig quedar bocabadat i vaig dir: “jo vui ballar com ell”. Des de llavors sempre he ballat Michael Jackson.

– Com aprens els moviments del “Rei del Pop”?

Jajaja, el que has de tenir és molta paciència i constància per fer-los. El primer moviment que vaig aprendre va ser el “moonwalk”. Mirava dues o tres vegades com feia el moviment per estudiar-lo i després practicava a totes hores i per qualsevol part de la casa. Al principi era una mica dur, però a mesura que pasava el temps, cada vegada era més fàcil i divertit.

– Com i on elabores les teves coreografies?

Hi ha hagut anys, com el passat, que no vaig tenir temps de preparar una coreografia i vaig haver d’imporvitzar. En general, acostumo a agafar seccions de diferents coreografies i les adjunto per tal de que quedi el millor possible. Hi ha hagut anys que he copiat una coreografia de porgrames com “Fama a Bailar:4”, programes que mirava per millorar les meves habilitats. Tot i això, dins de les meves coreografies acostumo a afegir moviments dels artistes i ballarins que més m’agradan com: James Brown, Michael Jackson, Bobby Brown, Fred Astaire, Miguel Bosé, Prince i molts més!

– A part de les actuacions a l’escola, fas alguna més fora?

No acosotumo a fer moltes actuacions, només per algún aniversari o per festes, com és el cas de l’institut. El que més m’agrada és ballar amb els altres i divertir-me escoltant i sentit la música al meu cos.

– Cada quant practiques els teus balls?

Quan tinc temps lliure acostumo a dedicar una hora a ballar o aprendre nous moviments. En el moment que més ballava acostumava a fer una o dues hores per dia. Ara amb el batxillerat i l’esport també ballo però li dedico menys hores.

– Et poses nerviós abans d’una actuació?

Moltíssim! El moment abans de sortir tinc una extranya sensació a la panxa. Moltes vegades he d’imporvitzar moviments en mig de l’actuació perquè m’he posat nerviós però no passa res, m’ho passo molt bé i és molt gratificant quan acabes i t’aplaudeixen.

– Tens alguna anècdota relacionada amb els teus balls?

Sí! Més d’alguna vegada m’he caigut practicant a casa, m’he fet mal o me marejat practicant les voltes (al principi costa una mica no marejar-se) però mai ho he deixat, estic molt agraït al centre per donar-me l’oportunitat de realitzar les actuacions que he pogut fer durant aquests 6 anys i també molt agraït a tothom que ha gaudit amb mi en aquests moments. Animo a tothom a practicar el ball com a esport i com a art!

Moltes gràcies Aarón.

Share This:

Tags: ,

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.