José Mujica, un president de govern diferent

El passat diumJosé Mujicaenge vaig posar la televisió i vaig veure un programa d’ entrevistes anomenat ” Salvados ” a la Sexta . Casualment em vaig trobar que aquell dia entrevistaven al president d’un petit país situat a sud Amèrica anomenat Uruguai .

Aquest president no és com els que estem acostumats a ver , aquest president és famós per moltes raons. José Mujica va fer una sèrie de reformes a Uruguai entre les que destaquen ; el matrimoni gai , la legalització i regulació de la producció , la venda i el consum de la marihuana i la legalitat de l’avortament .

Mentre tots els polítics viuen en cases presidencials amb funcionaris al seu servei , cotxes elegants, guardaespatlles i policies al seu voltant , José Mujica viu en una granja, no vesteix de tratge i corbata; ell considera que no ho necessita i té un cotxe , que ja era seu d’abans . Al programa ” Salvados ” mentre parlaven sobre els altres presidents del món sobre els polítics i la seva forma de viure, el president uruguaià defensa la seva forma de vida així : “Lo raro es como viven ellos, no yo, y la mayor parte de la gente, los presidentes entran a vivir como viven la minoría rica, y aquí nadie es más que nadie, la democracia intenta ser el gobierno de la mayoría y yo vivo como la gente vive en mi país, pero hay una minoría poderosa que vive muy bien”

José Mujica defensa la llibertat dels ciutadans , intenta ser un més , mantenir-se prop dels ciutadans uruguaians i no semblar-se a la resta de presidentsCotxe del president d'Uruguai.

Al programa ” Salvados ” el periodista Jordi Évole li pregunta que pensa sobre Europa al que ell respon : ” Europa tiene la pasión de haber sido y ya no ser, de haber sido el epicentro de la civilización y ya no ser, veo muy empantanada a Europa, pero pueden salir porque tienen mucha gente inteligente, pero la política en Europa me ha horrorizado, dicen siempre las mismas tonterías vacía, todos dicen el mismo discurso, estamos entrando en otra época”

Per finalitzar dir que , José Mujica és un president diferent , que diu el que pensa , que et fa pensar amb les seves paraules , jo crec que és més filòsof que president i et fa reflexionar i quan reflexiones t’adones que cada paraula que diu té molta raó .

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.