LES ELECCIONS EUROPEES

Les eleccions al Parlament Europeu de 2014 tindran lloc a la Unió Europea entre el 22 i el 25 de maig d’aquest any. S’elegiran per sufragi universal directe, lliure i secret del 751 diputats europeus que integraran l’Eurocambra. Representaran la ciutadania europea durant els anys 2014-2019. Serà la vuitena legislatura.

En aquests moments ha arribat l’hora de fer les eleccions europees. Es cert que es presenten varis grups diferents en aquestes eleccions, però les dades actuals ens diuen que hi han dos com a preferits, dos candidats molt forts a presidir la comissió, el senyor Juncker i el senyor Schulz que han sigut escollits entre els diputats de la cambra, els quals primerament van ser votats per cada país.

El que la gent es pregunta és: per a quan la visita dels candidats a Espanya per explicar-nos què faran ells estrictament en favor del nostre país? O és que el que ens diuen i ens fan creure els candidats dels partits espanyols té algun valor real quan tots sabem que estan circumscrits a aquests dos grans blocs?

Opinem que tot es podria arreglar quan els candidats s’expliquin. Que ens expliquin com veuen les retallades, l’atur, la corrupció i què promouran o faran aquests presidenciables amb aquests problemes apressants, concretament a Espanya.

Si no venen a explicar-se, país per país, com no volen que creixi l’euroescepticisme? Als EUA els candidats presidencials recorren els Estats explicant. En canvi, Europa sembla que tot sigui diferent, ens argumenten coses per, d’alguna forma, fer-nos veure que tot anirà sobre rodes i que gracies a ells, tot anirà a millor, cosa que per el moment no ha succeït encara.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.