visita a un camp de refugiats dels Saharauis

La professora Rosa Conesa va viatjar recentment amb la fundació NEPP de Barcelona a un  camp de refugiats saharaui  prop de Tindouf, a Algèria. L’objectiu d’aquest viatge va ser començar la construcció d’un hospital a la zona del Sahara lliberat ja que la fundació NEPP està composta bàsicament de metges i enfermeres.

Com podeu veure a les fotos, no arriben quasi recursos a aquest camp. La gent és molt pobre i per això els membres de la fundació van portar material per a l’hospital i per a l’escola.

En aquest viatge de pocs dies, la Rosa va poder conèixer de primera mà les dificultats dels saharauis i va viatjar fins el “mur de la vergonya” que separa el Sahara ocupat del Sahara lliberat. El “mur de la vergonya” és una fortificació de més de 2.800 km envoltada de més de 7 milions de mines antipersona.

El Sahara occidental era una antiga colonia espanyola. Al 1975 els marroquins van reivindicar el territori i van fer una marxa -la MARXA VERDA-  per ocupar-lo. Al 1976 Espanya es desentenguè del problema i el Front Polisari d’Alliberament Nacional va haver de lluitar contra Marroc i Mauritània per la llibertat del Sahara. Encara lluita, el tema està encallat, perquè tothom es desenten del problema i els Saharauis encara no s’han pogut independitzar ni els exilats tornar a la seva terra.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.