l’Ajuntament de Mataró va col.locar un llaç groc a la façana

El ple de l’Ajuntament de Mataró va acordar que a la seva façana hi pengés un llaç groc en recolzament als presos polítics, emulant altres municipis com Barcelona.

La Proposta es va aprovar per 15 vots a favor i 12 vots en contra. Hi van votar a favor els grups CiU, ERC, Volem, la CUP, ICV-EUiA, i en contra el PSC, PP, C’s i PxC.

Els grups a favor de la proposta denuncien que el grup municipal format pel PSC , que sempre te la última paraula, no tingui en compte a la majoria del ple.

“En aquests moments, passada ja la campanya electoral i mantenint-se la situació de presó preventiva pel vicepresident Oriol Junqueras, pel conseller Joaquim Forn i pels presidents d’Òmnium Cultural i Assemblea Nacional. Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, entenem que cal continuar fent els esforços que calgui per a no normalitzar una situació injusta i molt discutida, no només socialment, sinó també per part de diferents col·lectius de juristes catalans, espanyols i sobretot estrangers.”

El Ple de novembre ja va aprovar que es pengés al balcó una pancarta pels presos. En el text aprovat aquesta setmana es denuncia que “el Govern de la ciutat ha incomplert aquest acord sense donar cap explicació al respecte i sense contestar tampoc el requeriment per escrit que se’ls va fer via registre municipal”.

 

 

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.