Entrevista: Estrelles de vidre

Fa uns dies, vaig tenir l’ocasió de poder entrevistar a la professora de 1r d’ESO, Mercè de Miguel. Durant aquesta reunió, vaig considerar que el taller de vidre resultava interessant i em vaig preparar 5 preguntes les quals teniu a continuació:

Quin va ser l’objectiu d’aquesta activitat en vers els alumnes?

Bé, l’objectiu era què els alumnes fessin una cosa creada per ells mateixos. Es a dir, una vegada tinguèssin el disseny d’allò que volien crear, que ho apliquessin de manera útil, que no només sigui una cosa que està feta en un full. Una vegada realitzat l’esbòs, els nois començarien a crear-lo de manera literal. La finalitat es que facin una estrella de vidre i ho guardin com a un objecte decoratiu, una cosa que poden penjar o una peça per embellir la seva casa.

Què creus que han après els alumnes al realitzar aquest taller?

No només van fer el taller de fer l’estrella, els alumnes els van explicar moltes coses sobre el vidre, de com reciclar, de tenir cura d’aquest material tan valuòs, d’aprendre les característiques del cristall, la tècnica d’aquest ofici aplicat… També es va parlar de que abans es tractava d’una feina artística i que encara hi ha gent que es dedica a fer-la, sobretot hi va haver un especial ènfasi de com reciclar-lo i com valorar aquesta labor artesana.

Com eren les coses que feien? Hi va participar algun alumne especialment creatiu?

Cadascú i cadascuna van fer la seva estrella, tots van ser diferents.

Quina va ser l’ opinió, en general, dels professors envers l’activitat?

 Bé, tothom, incloent les valoracions que tinc dels alumnes, la van valorar molt bé.

Els alumnes s’ho van passar bé?

Sí, molt bé. Es clar, tot aixó partint de les valoracions dels pròpis alumnes.

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.