8 de març : vaga multitudinaria pels drets de la dona

El passat 8 de Març es va convocar la primera vaga multitudinaria en defensa de la dona i els seus drets. La vaga es va fer coincidir amb el dia internacional de la dona treballadora i s’inspirà en la vaga de dones del 24 d’octubre de 1975 a Islàndia, quan les vaguistes van ser capaces de paralitzar el país durant un dia i van demostrar “la feina indispensable de la dona en l’economia i la societat a Islàndia”. Segons els col·lectius feministes, durant aquella vaga històrica de 1975 el 90% de les dones islandeses va secundar la convocatòria.

La jornada de protesta també va tenir el suport dels sindicats, però CNT, CGT, la Intersindical, COS, USTEC·STEs, la IAC i d’altres sindicats s’hi van adherir i convocar vaga durant tot el dia, mentre que els sindicats majoritaris CCOO i UGT ho van fer només a una aturada parcial d’un parell d’hores per torn.

Manifestació davant l’Ajuntament de Mataró

Manifestació davant l’Ajuntament de Mataró

Els i les manifestants omplien la Riera

En l’àmbit dels partits d’abast estatal, Unidos Podemos va donar suport a l’aturada general de tot el dia, el PSOE a l’aturada de dues hores dels sindicats majoritaris i el PP i Ciutadans van refusar la convocatòria.

Entre els partits d’àmbit català, Catalunya en comú i la Candidatura d’Unitat Popular i Esquerra Republicana van fer explicit la seva adhesió a la vaga general. Diversos mitjans de comunicació com s’adjuntaren a la vaga mostrant el seu suport.

 

 

A més a més, molts dels centres educatius van  donar suport de diverses formes, com ara el nostre institut que  va decorar l’entrada amb diferents emblemes i frases reivindicatives.

Share This:

Comments are closed.