“TÚ CANCIÓN”, NO VA SER “LA CANÇÓ” D’EUROVISIÓ

AMAIA I ALFRED QUEDEN EN EL LLOC 23è DEL FESTIVAL D’EUROVISIÓ I EL GUANYADOR ÉS ISRAEL AMB LA CANTANT NETTA I LA SEVA CANÇÓ “TOY”

El passat 12 de maig es va celebrar el LXIII Festival de la Cançó d’Eurovisió a Lisboa. El lema d’aquesta edició va ser All aboard! (“Tots a bord!”). La llista oficial de participants comptava amb 43 països.

Amaia i Alfred són dos joves que van participar en el concurs de televisió Operacion Triunfo 2017-18 (OT), on el públic va decidir que ells havien de ser els representants del país en el festival, amb el tema ‘Tú canción’. Però al concurs d’Eurovisió van quedar en la posició 23 dels 26 païssos que van arribar a la final.

Van rebre moltes crítiques, tant negatives com positives. A les xarxes socials es van poder veure des de missatges d’ànims, fins a missatges molt destructius. Se’ls va acusar de ser una actuació massa simple, de que el vestit de l’Amaia era de dona gran, que van desafinar en l’actuació, etc.

Finalment, el guanyador de l’edició va ser Netta, d’Israel, amb la seva cançó ‘Toy”. La lletra de la cançó feia referència a tots aquells nens i nenes que pateixen bullying a les escoles, ja que com va afirmar la cantant, quan ella era petita el va patir. Una part  de la cançó deia així: “I’m not your toy, stupid boy” (no sóc la teva joguina, noi estúpid). L’espectacle va anar acompanyat d’un ball que simulava una gallina, per totes aquelles persones que se senten valentes per assetjar els més dèbils, però en realitat són covards.

 

 

Share This:

Tags:

Comments are closed.