Excursió al Montseny

Els alumnes d’4rt de la ESO de l’optativa de Biologia van anar el passat dimecres 9 de maig al Bosc de la Ribera, al poble del Montseny.

Aquesta excursió té com a objectiu fomentar les diverses maneres d’aprendre biologia i posar en pràctica tot allò que els alumnes han estat estudiant a classe anteriorment.

Els alumnes van arribar al bosc cap a les 9 del matí i amb dues monitores especialitzades van començar la caminada direcció al naixament del riu conegut com ”la Tordera”. A mesura que anaven passejant observaven tot allò curiós que els envoltava, la vegetació  era molt abundant. També miraven diverses restes d’animals, petjades, excrements… i escoltaven els cants dels ocells per poder relacionar-los amb l’animal que els corresponia.

Van aprendre a deduir la qualitat del bosc i a estudiar l’ecosistema d’aquest, que es divideix en dues parts. La primera s’anomena ”Biòtop”  i està relacionat amb les característiques fisicoquímiques. Els alumnes havien de realitzar diverses activitats relacionades amb aquest estudi, com per exemple, mirar la temperatura de l’aigua i l’aire, el pH, la velocitat del riu, etc. La segona part és la Biocenosi on s’estudia els organismes que hi viuen. Aquí els alumnes havien de realitzar altres activitats, com agafar pedres del riu per veure quin tipus d’éssers vius hi havia sota les pedres.

Cal dir que a mesura que transcorria l’excursió cada alumne havia d’anar omplint un quadernet que se’ls va donar prèviament.

Hem parlat amb diversos alumnes d’aquesta optativa i tots estan d’acord en el fet  que han après moltes coses noves que no sabien anteriorment, que han pogut aprendre més i d’aquesta manera ara estan més preparats de cara a l’ examen que els espera gràcies als coneixements que han adquirit amb aquesta excursió.

Pensem que ha estat una sortida molt beneficiosa i útil pels alumnes. És una manera molt diferent i entretinguda d’aprendre i conèixer sobre la naturalesa que els envolta.

 

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.