El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, una visita molt profitosa pels estudiants

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona és un conjunt de centres que són punters en els àmbits de la ciència en què estan especialitzats, en aquests centres s’hi inverteix una gran quantitat de diners i en el seu interior s’hi donen un gran nombre d’investigacions científiques molt importants.

Aquesta sortida per els alumnes de segon de batxillerat científic és molt interessant, ja que els aporta la idea de com és el món laboral que envolta la ciència, i els permet aprendre alguna cosa més que no sigui “treballen en un laboratori”. Per a aquelles persones que voldran en un futur entrar en el món de la ciència per la branca de la biologia, és realment molt didàctica.

Allà es van realitzar diferents activitats: primer, una xerrada d’un grup de joves científics que tenen un projecte per evitar la metàstasi (principal causa de mort de persones amb càncer), mitjançant l’enginyeria genètica. Van permetre veure la magnitud de les investigacions que allà es realitzen i quins són els inconvenients i obstacles que han anat trobant.

Més tard es van dividir tots els alumnes per fer diferents rutes guiades, les dues que els alumnes del INS Miquel Biada vam realitzar van consistir en l’observació i l’aprofundiment en un laboratori real, en el que vam poder parlar amb uns investigadors, veure el material utilitzat i veure una mica les instal·lacions del centre, i l’altra ruta va consistir en un taller d’epidemiologia en el que es va fer tastar als alumnes diferents tipus d’aigua i després van explicar com influïa aquesta en l’expansió de malalties.

Aquesta és per tant una sortida molt positiva i didàctica per als alumnes, que permet veure com funciona el món de la ciència i potser ajudar a prendre una de les decisions més difícils que mai hem pres fins ara…

Carles Moya Guerrero
2n Bat científic

www.prbb.org/ca

 

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.