Tecno Girl

Tecno Girl és una exposició que podem trobar a l’entrada de la biblioteca Pompeu Fabra. Són cartells de dones, explicant què van fer i com van fer història: Valentina Tereixkova, va ser la primera dona que va viatjar a l’espai i l’única que ho va fer en solitari; Frances Elizabeth Allen, va ser la primera dona guanyadora del premi Turing; Sonia Fernández Vidal, és doctora en física quàntica per la UAB. Com aquestes dones i ha un munt més, gràcies a elles, les dones hem anat avançant mica en mica ocupant llocs importants en l’àmbit científic i tecnològic.

L’exposició té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària i especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col.lectiu de dones contribuïht a posar fi a la bretxa de gènere que existeix en professions d’aquest àmbit.

tallers a la biblio

Jo crec, que tant els homes i les dones podem fer el mateix, no perquè la societat hagi posat com una cosa “d’homes”, nosaltres, com a dones, no ho podem fer igual de bé, i tant que sí, no ens hem de privar de res.

Han anat passant els anys i hem anat evolucionant. Ha hagut dones mecàniques, inventores i fins i tot especialitzades en la ciència i la tecnologia, per això hem de seguir avançant, perquè encara no ens posen en el mateix lloc, ens queden esglaons per pujar, però poc a poc anirà sortint.   

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.