Disparen un ninot de Carles Puigdemont

A un poble de Sevilla, Coripe, han escollit a Carles Puigdemont per a la “Quema Anual del Judas”. Que consisteix en cremar i tirotejar  un ninot d’un personatge conegut per haver fet males accions. Aquesta imatge del ninot d’un tamany real, vestit com el president Puigdemont, amb el llaç groc, i l’estelada a l’esquena ha estat passejat pel carrer i ha acabat la cerimònia penjat d’una figuera, ha estat una imatge que ha mostrat la Catalanofòbia que es viu en algunes zones de l’estat espanyol.

A banda d’haver dut a terme una cel·lebració tant controvertida i inadecuada, aquesta ha estat recolzada per institucions del poble ja que la policia local carregava la munició en un cotxe amb el logotip de la Junta d’Andalusia.

També és un fet, que l’any passat van cremar el ninot d’Ana Julia Quezada, l’assassina confessa d’ haver mort el nen Gabriel.  En aquelles circumstàncies l’alcalde de Coripe (PSOE) va dir que esperava que el ninot que havia de ser afusellat fos el del Puigdemont. A més a més, l’AMPA de l’escola i els pares dels nens de Coripe son qui escullen el personatge que ha de ser afusellat cada any.

El president Quim Torra, davant d’aquesta situació ha decidit denunciar la simulació d’afusellament i crema de Carles Puigdemont, aquest diumenge a Coripe.

Moltes opinions de la gent al respecte coincideixen en que ha estat un acte molt inapropiat; també que ha estat un acte d’odi envers una gran part de Catalunya i cap al propi Carles Puigdemont i el fet que ho  agreuja encara més es que s’ ha dut a terme amb el recolzament d’institucions oficials. D’altra banda, també hi ha gent que opina que no deixa de ser una tradició, un teatre que no suposa cap acte d’odi contra els catalans.

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.